Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

S&P potvrdio rejting Grada Zagreba ‘BB’

Agencija Standard & Poor’s potvrdila je danas rejting Grada Zagreba za dugoročno zaduživanje ‘BB’, uz stabilne izglede, izdvajajući snažnu proračunsku izvedbu ali i slabu likvidnost.

Agencija Standard & Poor's potvrdila je danas rejting Grada Zagreba za dugoročno zaduživanje 'BB', uz stabilne izglede, izdvajajući snažnu proračunsku izvedbu ali i slabu likvidnost.

Grad Zagreb, glavni grad Hrvatske, nastavlja bilježiti snažnu proračunsku izvedbu, ali uz slabu likvidnost, navode u agenciji.

Konstatiraju da je grad krajem prošle godine povećao izravni dug na razinu koja odgovara oko 35 posto njegovih operativnih prihoda kako bi pružio financijsku potporu Zagrebačkom holdingu. Takva je razina zaduženosti po njihovoj ocjeni umjerena.

U srednjoročnoj perspektivi zaduženje bi moglo pomoći smanjiti dužničke obveze grada ali sada povećava pritisak na likvidnost i smanjuje proračunsku fleksibilnost, ističu u agenciji.

Napominju također da dugoročni rejting grada prvenstveno odražava rejting Hrvatske i ograničen je na razinu koja odgovara dugoročnom kreditnom rejtingu zemlje.

Kao pozitivne faktore za rejting izdvajaju činjenicu da je Zagreb upravno, financijsko i komercijalno središte Hrvatske, što mu je “omogućilo da nagomila umjereno visoku razinu bogatstva i podržava njegovu snažnu proračunsku izvedbu i nisku razinu izravnog duga”.

Stabilna prognoza odražava onu Hrvatske, ističe se u priopćenju.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Kako bi se nosio s izazovima u trenutnoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa te osigurao budućnost kompanije, KLM je već poduzeo veliki broj mjera...

Financije

Banke, usprkos višku likvidnosti, su i dalje relativno oprezne kod plasmana kredita.

Financije

Kreditna agencija Standard & Poor's potvrdila je u četvrtak kreditni rejting Zagrebačkog holdinga BB- sa stabilnim izgledima.

EU fondovi

EU treba proračun prilagođen ciljevima i u kojem se svaki euro troši u korist građana.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.