Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

S&P snizio kreditni rejting Irske – tri stupnja iznad statusa ‘bezvrijedan’

Agencija za rejtinge Standard & Poor’s u petak je snizila kreditni rejting Irske, zbog zabrinutosti u vezi restrukturiranja dugova u budućnosti. Irski rejting snižen je tako za jedan stupanj i trenutno iznosi ‘BBB+’, što je tri stupnja iznad statusa ‘bezvrijedan’.

Agencija za rejtinge Standard & Poor's u petak je snizila kreditni rejting Irske, zbog zabrinutosti u vezi restrukturiranja dugova u budućnosti. Irski rejting snižen je tako za jedan stupanj i trenutno iznosi 'BBB+', što je tri stupnja iznad statusa 'bezvrijedan'.

Kao razlog snižavanja rejtinga u S&P-u navode zabrinutost da bi držatelji obveznica mogli biti primorani preuzimati veće gubitke u sklopu novih EU planova za spas zemalja od bankrota od 2013.

Agencija je istodobno pozdravila rezultate stres-testova u irskim bankama, ustvrdivši da počivaju na čvrstim temeljima. Ustvrdila je i da irsko gospodarstvo ima snažnije izglede za rast od dugovima pritisnutih gospodarstava Portugala i Grčke.

Pozitivna problema

S&P je također odlučio ukloniti Irsku s liste zemalja čiji su kreditni rejtinzi podvrgnuti stalnom praćenju, navodi se dalje u priopćenju.

Dodijelio joj je pozitivnu prognozu za kreditni rejting, što znači da mu ne predstoji skoro snižavanje.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.