Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

S&P snizio kreditni rejting Zagrebačkog holdinga

Svjetska rejting agencija Standard&Poor’s (S&P) objavila je danas da je Zagrebačkom holdingu smanjila dugoročni kreditni rejting s “BBB-” na “BB”, s negativnim izgledima. S&P u priopćenju navodi kako se pogoršala likvidnost Zagreba i Zagrebačkog holdinga.

Svjetska rejting agencija Standard&Poor's (S&P) objavila je danas da je Zagrebačkom holdingu smanjila dugoročni kreditni rejting s "BBB-" na "BB", s negativnim izgledima. S&P u priopćenju navodi kako se pogoršala likvidnost Zagreba i Zagrebačkog holdinga.

Tijekom krize, Zagreb nema dovoljno sredstava da pruži punu izvanrednu pomoć Holdingu, ističu u S&P i dodaju da politički sukob gradske administracije i gradske skupštine utječe na spremnost grada da Zagrebačkom holdingu pruži pomoć u budućnosti.

Financijske teškoće “vrlo visoke”

– Odluka o smanjenju donesena je na temelju naše nove procjene vjerojatnosti da će grad Zagreb pružiti pravodobnu i dostatnu izvanrednu potporu Zagrebačkom holdingu u slučaju financijskih teškoća, a koja je iz kategorije ‘gotovo sigurno’ prešla u ‘vrlo visoku’ – ističe analitičar S&P Felix Ejgel.

IZ S&P napominju da bi negativne izglede kreditnog rejtinga mogli revidirati u stabilne ili nakon sličnog rejtinga grada ili poboljšanja samostalnog Holdingova kreditnog profila. On bi mogao proizlaziti iz povećanja tarifa za usluge tvrtke i produljenja roka otplate dugova, što bi dovelo do boljeg odnosa pokrivenosti duga i likvidnosti, navodi se u priopćenju.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.