Spremni na izazove? Prijavite se za posao u inozemstvu

Spremni na izazove? Prijavite se za posao u inozemstvu

„Tko ne riskira taj ne profitira“  poznata je uzrečica koja poprilično dobro opisuje potragu za poslom izvan granica domovine. Nepoznata okolina, običaji, kultura i strani jezik izazovi su koji čekaju one koji se odluče na posao u inozemstvu.

Portal MojPosao bilježi rast oglasa za rad u inozemstvu – do sada je u 2014. godini objavljeno 23% oglasa više nego prošle godine u isto vrijeme. Najtraženija zanimanja u inozemstvu su programeri, hotelsko osoblje i medicinske sestre.

Što se tiče kvalifikacije za zaposlenje, najviše poslodavaca traži visoku stručnu spremu (38% oglasa), a zatim srednju stručnu spremu (31% oglasa).

Poslodavci podrazumijevaju poznavanje stranih jezika, a najzastupljeniji je engleski (59% oglasa), a tek onda njemački jezik koji je naveden kao uvjet u nešto malo više od petine oglasa (22%).

Poznavanje rada na računalu traži 37% poslodavaca, dok njih čak 63% to ne zahtijeva. Što se tiče ugovora, većina poslodavaca nudi ugovor na neodređeno (83%), dok njih 38% nudi ugovor na određeno.

Za dobivanje posla u inozemstvu bitno je i prethodno radno iskustvo – u 51% oglasa radno iskustvo je uvjet, i to prosječno u trajanju od 4 godine i 7 mjeseci što je znatno duže nego što poslodavci traže u Hrvatskoj (2 godine i 10 mjeseci).

Ukoliko zadovoljavate većinu navedenih uvjeta prijavite se na trenutno aktivne oglase za rad u inozemstvu:

– Big Media Group zapošljava veći broj djelatnika za posao prodajnog predstavnika. Od kandidata se očekuje poznavanje marketinga i prodaje, dok poslodavac nudi fiksnu plaću i bonus.

– Ukoliko imate sve kvalifikacije za Java programera prijavite se za posao u zemljama Europske unije.

– Države Arapskog zaljeva zapošljavaju veći broj liječnika s najmanje 4 godine radnog iskustva.

– Ako ste spremni na život u Danskoj i pritom ste kvalificirani pekar, prijavite se na oglas za posao koji će vam omogućiti stalni radni odnos i izvrsna primanja

Budući da je riječ o putu ‘u nepoznato’ svakako je potrebna dobra priprema koja podrazumijeva istraživanje zemlje u kojoj biste htjeli raditi, a zatim i samog poslodavca. Sretno svima s prijavama!

Podijeli

Odgovori

Top