Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Srpski poduzetnik očekuje povrat 450.000 eura oduzetih na granici

Novac sam uzeo iz banke u BiH zbog proširenja poslovnog prostora u Beogradu. Pokazao sam sve dokumente iz banke na granici, ali su oni ipak ocijenili da to treba provjeriti, poručuje Slobodan Stanković

Novac sam uzeo iz banke u BiH zbog proširenja poslovnog prostora u Beogradu. Pokazao sam sve dokumente iz banke na granici, ali su oni ipak ocijenili da to treba provjeriti, poručuje Slobodan Stanković

Najveći građevinski poduzetnik u Republici Srpskoj Slobodan Stanković, suvlasnik Integral grupe koji je zaustavljen u nedjelju na hrvatskoj granici zbog pokušaja prijenosa gotovo pola milijuna eura, izjavio je za Večernjak iz Beograda kako od hrvatskih vlasti očekuje da mu vrate novac koji mu je privremeno zaplijenjen.

“Novac sam uzeo iz banke u BiH zbog proširenja poslovnog prostora u Beogradu. Pokazao sam sve dokumente iz banke na granici, ali su oni ipak ocijenili da to treba provjeriti”, rekao je mirno Stanković.

Iako razumije da se radi o prekršaju, taj banjalučki poduzetnik kojega se dovodi u vezu s predsjednikom Vlade Republike Srpske Miloradom Dodikom, ne smatra da će imati problema zbog zapljene novca.

“Novac su mi zaplijenili privremeno, a provjere se obavljaju preko Zagreba, što zna potrajati i do mjesec dana. Očekujem da će mi vratiti 450.000 eura”, dodao je Stanković, kojeg su hrvatski carinici na graničnom prijelazu Stara Gradiška spriječili u pokušaju unošenja većeg iznosa novca.

Zajedno s Nikolom Dubravcem i Draganom Bojićem, Stanković je osnovao kompaniju Integral inženjering 1989. godine, no njihov uzlet događa se nakon rata. Ta kompanija radila je na gradnji jedine završene dionice autoceste kroz Bosnu i Hercegovinu, od Banja Luke do Gradiške, što je također predmet politiziranja u toj zemlji, a njegova kompanija sagradila je administrativni centar Vlade Republike Srpske (RS) te novu zgradu Radio televizije RS-a, za što je državna policijska agencija (SIPA), uz poticaj dijela međunarodne zajednice, provodila istragu zbog sumnji u višemilijunske zloporabe.

Na kraju je optužbe na račun Stankovića, Dodika i više dužnosnika Republike Srpske odbacilo Državno odvjetništvo BiH.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.