Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Startup Weekend Zagreb na ZŠEM-u obilježava Globalni tjedan poduzetništva

U susret Globalnom tjednu poduzetništva, Zagrebačka škola ekonomije i managementa organizira niz edukativnih događanja te Startup Weekend Zagreb.

U susret Globalnom tjednu poduzetništva, Zagrebačka škola ekonomije i managementa organizira niz edukativnih događanja te Startup Weekend Zagreb.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa organizira niz edukativnih predavanja, radionica te Startup Weekend Zagreb od 12. do 17. studenog na kampusu fakulteta, kako bi obilježila Globalni tjedan poduzetništva u akademskoj zajednici i među studentima, a ujedno potaknula javnost na proaktivno sudjelovanje u gospodarskom životu Hrvatske.

Poduzetnički tjedan na ZŠEM-u započet će u utorak predavanjem istaknutog poduzetnika svjetskog glasa dr. Berta Twaalfhovena o globalnom putovanju jednog poduzetnika koji je u svojem radnom vijeku upravljao s 54 tvrtke u 11 zemalja te će svoje bogato iskustvo o poslovnim uspjesima i neuspjesima podijeliti sa zagrebačkom publikom upravo na ZŠEM-u. Već u srijedu održat će se radionica „Learn Startup Model“ koju će voditi guru startup projekata Justin Wilcox, a koja će ujedno biti i uvod u najznačajniji događaj – Startup Weekend Zagreb – dva dana posvećena studentima i svima zainteresiranima koji bi željeli predstaviti inovativne poduzetničke ideje timu stručnjaka te saznati na koji način unaprijediti sve elemente poslovnog plana kako bi ideja postala stvarnost. Startup Weekend Zagreb ima podršku američke Fondacije Kauffman, čiji je osnivač Ewing Marion Kauffman bio veliki humanist i uspješan poslovni čovjek koji je nadahnu mnoge svojim predanim radom i strašću za poslom kao i pomaganjem lokalnoj zajednici.

Dr.sc. Đuro Njavro, dekan ZŠEM-a povodom održavanja Globalnog tjedna poduzetništva istaknu je sljedeće: „Vjerujemo kako je budućnost hrvatskog gospodarstva velikim dijelom upravo u pokretanju vlastitog poduzeća, samozapošljavanju mladih ljudi te inovacijama i projektima koji imaju potencijal prerasti u ozbiljne i uspješne poslovne priče. Osjećamo dužnost kao obrazovna institucija pomoći mladim ljudima te ih ohrabriti na putu „od startup-a do businessa“, stoga s velikim zadovoljstvom pozivam sve zainteresirane da nam se priključe na obilježavanju Globalnog tjedna poduzetništva na ZŠEM-u.“

Globalni tjedan poduzetništva održava se od 2004. godine, kada je započeo u Velikoj Britaniji kao Tjedan poduzetništva da bi kasnije postao globalni događaj koji se obilježava u cijelom svijetu.

Raspored događanja na ZŠEM-u:

• 12.11.2013.g., 16.00 sati, ZŠEM Jordanovac 110, dv. Franck Superiore
dr. Bert Twaalfhoven: predavanje „Learn, Earn, Return: Putovanje globalnog poduzetnika“

• 14.11.2013.g., 18.00 sati, ZŠEM Jordanovac 110, dv. Franck Superiore
Justina Wilcoxa: radionica „Learn Startup Model“

• 15. – 17.11.2013g., 6.30 – 21.00 sata, ZŠEM Jordanovac 110, dv. Franck Superiore i kampus ZŠEM-a
Radionica Startup Weekend Zagreb

Više informacija o projektu Startup Weekend Zagreb saznajte na: http://zagreb.startupweekend.org/

 

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Klub Alpbach Hrvatska je raspisao natječaj za dodjelu stipendija za prestižni Europski Forum Alpbach.

Lifestyle

Peto izdanje projekta Rimac Group Formula Student Alpe Adria vraća se u Hrvatsku.

Ekonomija

Algebra LAB startup inkubator mjesto je gdje svi pojedinci s poduzetničkim idejama koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla ili imaju zanimljiv projekt, a nisu...

Lifestyle

Otići gdje poželim i raditi što želim imperativi su postpandemijskih putovanja.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.