Stečaj Montera nakon mjesec i pol dana štrajka radnika i 11 neisplaćenih plaća

Stečaj Montera nakon mjesec i pol dana štrajka radnika i 11 neisplaćenih plaća

Trgovački sud u Splitu otvorio je stečajni postupak nad splitskom tvrtkom Monter čiji su radnici više od mjesec i pol u štrajku zbog jedanaest neisplaćenih plaća, potvrdila je sindikalna povjerenica u Monteru Marijana Kolak.

“Danas sam faksom dobila od direktora Montera Ante Kature pisanu obavijest u kojoj se izvješćuje da je Trgovački sud u Splitu pokrenuo stečajni postupak nad Monterom te da je za stečajnog upravitelja imenovan Dragan Bijelić iz Šibenika”, izjavila je Kolak za Hinu.

Dodala je kako se u rješenju splitskog Trgovačkog suda navodi da je stečajni postupak nad Monterom otvoren 25. svibnja ove godine, ali da joj nije jasno zbog čega direktor tvrtke Katura nije o tomu ranije izvijestio radnike nego je to učinio tek danas.

“U rješenju Trgovačkog suda se obrazlaže da je stečajni postupak pokrenut na zahtjev vjerovnika – tvrtke Pastor Inženjering d.d. iz Rakitja koja potražuje dug od 300 tisuća kuna”, rekla je Kolak. Dodala je kako je tvrtka Pastor Inženjering 15. studenoga 2010. godine zatražila stečajni postupak nad splitskim Monterom.

Podijeli

Odgovori

Top