Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Stjuardese prekinule štrajk, Croatia Airlines normalizira letove

Time će se od srijede u pet ujutro normalizirati letovi hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika. Mi smo željeli svojom borbom ukazati na probleme restrukturiranja. Pristali smo na smanjenje plaće za devet posto i ukidanja nekih prava jer smo zaključili da je trenutačno situacija takva da bi štrajk za nas bio kontraproduktivan”, rekla je Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja

Time će se od srijede u pet ujutro normalizirati letovi hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika. Mi smo željeli svojom borbom ukazati na probleme restrukturiranja. Pristali smo na smanjenje plaće za devet posto i ukidanja nekih prava jer smo zaključili da je trenutačno situacija takva da bi štrajk za nas bio kontraproduktivan", rekla je Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja

Gotovo je, nema više štrajka u Croatia Airlinesu. Nakon što se dan ranije Sindikat pilota dogovorio s Upravom Croatia Airlinesa i prekinuo štrajk, to je danas, nakon osam dana štrajka, učinio i Sindikat kabinskog osoblja te će se od srijede u pet ujutro normalizirati letovi hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika. Doduše u jutarnjim satima mogući su još manji poremećaji u domaćim letovima, a raspored možete provjeriti na stranicama Croatije Airlinesa.

“Potpisujemo sporazum o prekidu štrajka kojim ćemo dogovoriti detalje u kojem roku i kako će se potpisati aneks kolektivnom ugovoru koji će onda primjenjivati i na kabinsko osoblje. Mi smo željeli svojom borbom ukazati na probleme restrukturiranja. Pristali smo na smanjenje plaće za devet posto i ukidanja nekih prava jer smo zaključili da je trenutačno situacija takva da bi štrajk za nas bio kontraproduktivan”, rekla je pred kamerom HTV-a Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja. Također, Uprava je odustala od davanja otkaza za 42 stjuardese i stjuarda koji su bili na bolovanju.

Croatia Airlines je svakim danom štrajka gubila oko 1,3 milijuna kuna. “Nismo više željeli davati opravdanje našoj upravi za loše poslovanje. Svakim dodatnim danom štrajka bi oni imali dodatno opravdanje za loše poslovanje”.

U osam dana štrajka Croatia Airlines je ostvarila gubitak veći od 8 milijuna kuna.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Nepovoljni uvjeti stanovanja u zastarjeloj i energetski neučinkovitoj zgradi prekomjerno utječu na zdravlje i financije stanara te postaju problem svih građana.

Energetika

U Hrvatskoj najveći sektor potrošnje su zgrade. Zgrade, odnosno korisnici zgrada, odgovorni su za oko 40 posto ukupne neposredne potrošnje energije.

Novosti

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač i Silvija Bartolić, glavna sindikalna povjerenica Vindije.

Turizam

Važno je naglasiti da Croatia Airlines tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Zagreba i jadranskih odredišta tvrtke prema europskim metropolama, sukladno...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.