Stjuardese prekinule štrajk, Croatia Airlines normalizira letove

Stjuardese prekinule štrajk, Croatia Airlines normalizira letove

Gotovo je, nema više štrajka u Croatia Airlinesu. Nakon što se dan ranije Sindikat pilota dogovorio s Upravom Croatia Airlinesa i prekinuo štrajk, to je danas, nakon osam dana štrajka, učinio i Sindikat kabinskog osoblja te će se od srijede u pet ujutro normalizirati letovi hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika. Doduše u jutarnjim satima mogući su još manji poremećaji u domaćim letovima, a raspored možete provjeriti na stranicama Croatije Airlinesa.

“Potpisujemo sporazum o prekidu štrajka kojim ćemo dogovoriti detalje u kojem roku i kako će se potpisati aneks kolektivnom ugovoru koji će onda primjenjivati i na kabinsko osoblje. Mi smo željeli svojom borbom ukazati na probleme restrukturiranja. Pristali smo na smanjenje plaće za devet posto i ukidanja nekih prava jer smo zaključili da je trenutačno situacija takva da bi štrajk za nas bio kontraproduktivan”, rekla je pred kamerom HTV-a Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja. Također, Uprava je odustala od davanja otkaza za 42 stjuardese i stjuarda koji su bili na bolovanju.

Croatia Airlines je svakim danom štrajka gubila oko 1,3 milijuna kuna. “Nismo više željeli davati opravdanje našoj upravi za loše poslovanje. Svakim dodatnim danom štrajka bi oni imali dodatno opravdanje za loše poslovanje”.

U osam dana štrajka Croatia Airlines je ostvarila gubitak veći od 8 milijuna kuna.

Podijeli

Odgovori

Top