Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Što je liderstvo?

Tako jednostavno pitanje, a ipak dosađuje i ​​popularnim konzultantima i laicima podjednako. Počnimo s onim što liderstvo nije …

pixabay.com

Tako jednostavno pitanje, a ipak dosađuje i ​​popularnim konzultantima i laicima podjednako. Počnimo s onim što liderstvo nije …

  1. Liderstvo nema nikakve veze s godinama staža ili nečijim položajem u hijerarhiji tvrtke. Oni su upravo to, viši rukovoditelji. Niste vođa ako ste se popeli koju stepenicu više u hijerarhiji. Bilo bi dobro da se na višim stupnjevima u hijerarhijskom lancu i nađe vođa, ali nema garancije.
  1. Liderstvo nema nikakve veze s naslovima. Samo zato što imaju titulu, automatski ne bi li “vođa”. Ne morati imati titulu da biste bili lider. U stvari, možete biti lider u susjedstvu, stalno pokretati akcije. Možete biti i lider u svojoj obitelji, a sve bez naslova, sve bez titule.
  1. Lider nema nikakve veze s osobnim značajkama. Riječ “vođa” kod većine ljudi izaziva pomisao na karizmatičnog Oni s karizmom nisu automatski vođe.
  1. Liderstvo nije isto što i upravljanje. Iako je definicija liderstva slična definiciji menadžmenta, ne može se staviti znak jednakosti između pojmova menadžer i lider, a još manje između liderstva i vođenja. Menadžeri trebaju planirati, pratiti, koordinirati, rješavati… Menadžeri upravljaju stvarima. Čelnici vode ljude.

Dakle, što je ono liderstvo?

Liderstvo je proces društvenog utjecaja, koja maksimizira napore drugih, ka postizanju cilja. Osoba koja utiče na druge naziva se lider.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.