Što uspješan poslovni čovjek obavlja prije doručka?

Što uspješan poslovni čovjek obavlja prije doručka?

Oni koji su uspjeli pronaći i dostići svoj profesionalni uspjeh aktivno se drže nekoliko nepisanih pravila, a jedno od njih je, ako se nešto mora dogoditi onda se ono mora dogoditi prvo i odmah.

Uspješna osoba često se mnogima čini zagonetna, komplicirana i nedostižna. Pitanja poput – Kako on/ona sve to stigne obaviti u jednom danu?; Koja je njegova/njena tajna uspjeha?; Od kud dolazi tolika produktivnost i inovativnost? – pritom su nezaobilazna. Tajna se krije u malim svakodnevnim ritualima, kvalitetnom korištenju raspoloživog vremena i malim stvarima koje dan čine uspješnim (privatno i poslovno).

Važno je odvojiti samo nekoliko prvih sati dana i uložiti ih u vlastite prioritetne aktivnosti prije nego prioriteti drugih ljudi, vaših zaposlenika, klijenata i suradnika krenu u lavini na vas.

Mnogobrojni podupiru ovu strategiju. I ne samo zato jer jutro donosi svježu dozu volje i snage, već zato što smo ujutro više optimistični i spremni uhvatiti se u koštac s dnevnim izazovima poslovnog svijeta. Odgovor, točnije njih 11 na pitanje što uspješni poduzetnici i lideri čine svakoga jutra prije doručka, donosi Inc. Pokušate li započeti svoj dan s nekim od ovih aktivnosti, sigurni smo da nećete pogriješiti. A ishod? Za početak – produktivniji dan i osjećaj većeg postignuća i zadovoljstva navečer.

Uspješan poduzetnik, lider, poslovnjak, pojedinac…

1. Budi se rano jer smo ujutro produktivniji i svježiji.
2. Vježba – treniranjem vlastitog tijela treniramo i mozak. Izdvojit ćemo samo to da nakon vježbanja proces razmišljanja postaje brži i jasniji, bolje pamtimo i lakše se nosimo sa svakodnevnim izazovima koji se postavljaju pred nas.
3. Radi na prioritetnim projektima – najpametniji odabir je svakako i onaj da naproduktivnije minute svog dana posvetimo poslovnim prioritetima.
4. Radi na vlastitom projektu iz strasti – uz svakodnevni posao, voljeli ga ili ne, valja se baviti i onim projektom koji nam ostavlja osmijeh na licu.
5. Planira i osmišljava nove poslovne strategije.
6. Meditira za veću produktivnost.
7. Zapisuje stvari za koje osjeća zahvalnost.
8. Provodi kvalitetno vrijeme sa svojom obitelji – u poslovnom uspjehu ili neuspjehu ne smijemo izgubiti iz fokusa one koji su uvijek uz nas.
9. Čita dnevne vijesti.
10. Provjerava svoju elektroničku poštu.
11. Doručkuje sa suradnicima ili klijentima što je ujedno i poslovni sastanak.

Podijeli

Odgovori

Top