Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Sve stranice bez HTTPS-a u Chromeu će biti označene kao nesigurne

Google je odlučio agresivnije “tjerati” developere na prihvaćanje HTTPS protokola i enkripcije, pa će od srpnja promijeniti način označavanja web stranica u Chromeu.

Google je odlučio agresivnije “tjerati” developere na prihvaćanje HTTPS protokola i enkripcije, pa će od srpnja promijeniti način označavanja web stranica u Chromeu.

Google Chrome najpopularniji je internetski preglednik na svijetu pa i najmanja promjena u njemu ima utjecaja na brojne korisnike, ali i developere. Jedna takva najavljena je za srpanj, kada će u opticaj biti pušten Chrome 68. Od te verzije ovaj će preglednik u adresnoj traci u vrhu ekrana, uz adresu na kojoj se korisnik trenutačno nalazi, promijeniti način označavanja sigurnosnog statusa web stranica.

Od verzije 68 sve će internetske stranice koje ne koriste HTTPS protokol, već “obični” HTTP, biti označene kao nesigurne. Već više od dvije godine u Chromeu su nesigurnima prozvane sve stranice na HTTP protokolu koje traže unošenje bilo kakvih korisničkih podataka ili prijavu korisničkim imenom i lozinkom, a od srpnja kao takve bit će označene – baš sve stranice koje ne koriste enkripcijom zaštićeni HTTPS.

Do sada je učinjen velik napredak u prihvaćanju HTTPS-a. Iz Googlea kažu kako je 80% prometa na na Chrome OS-u i Macu, te 70% web prometa na Windowsima zaštićen ovim protokolom. Na Androidu taj se udio popeo tek do 68%.

 


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.