Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Strateško planiranje i dobar web hosting ne idu jedno bez drugog

Postaje već otrcano reći kako je u današnja vremena napredna tehnologija svuda oko nas. Figurativno rečeno, ona nikada ne miruje i već danas ujutro izgleda drukčije i nudi barem jednu opciju više nego jučer poslijepodne. Pomalo je paradoksalno priznati kako surfajući internetom, s malo truda i tipkanja, možemo analizirati i potvrditi ovu tezu.

Apsolutno sve se razvija i to jako velikim brzinama

U tom kontekstu zanimljivo je promatrati život i „ponašanje“ korporativnih web stranica. Prošli su dani kada je menadžment tvrtke web stranicu „tek nadopisao“ na listu tema za briefinge, a u većini slučajeva modernizacija webova čekala je neka bolja vremena, višak u budžetima ili bilo koju drugu sličnu situaciju koja nije imala veze sa strateškim planiranjem i dugoročnom vizijom.

Nije iznenađenje danas pronaći vizualno atraktivnu, modernu, user-friendly web stranicu. Odjeli specijalizirani za online komuniciranje na sastancima su sve uvjerljiviji i glasniji, a kako i ne bi bili kada je njihov trud jedna od najkonkretnijih i najmjerljivijih jedinica predviđenog budžeta. I nemojmo se zavaravati – imati vizualnu „bombu“ od stranice, uz par tehnoloških inovacija, jedan je od osnovnih uvjeta zadržavanja korisnika i klijentele, a istovremeno je i poruka konkurenciji: „Sposobni smo držati korak s razvojem tehnologije, a pitanje je dana kada ćemo biti još bolji!“

Otkud sada „hosting“ kao tema na kolegiju?

Jeste li kada „uguglali“ izraze poput zašto je dobar web hosting važan, kako odabrati najbolji hosting, savjeti za odabir hosting providera ili najpovoljniji hosting? Pronaći kvalitetan, stabilan i siguran hosting za web stranicu jedna je od najbitnijih stavki u strateškom pa samim time i pametnom planiranju online prisutnosti.

Uzimajući u obzir sve što čitamo o važnosti i razvoju online komunikacije, hosting provider nameće se kao iznimno važan poslovni partner jer nedostupnost servera ili sporost i problemi pri otvaranjima stranica, posebno ako su učestaliji, itekako formiraju reputaciju brenda – prvo u online, a neizbježno i u offline svijetu.

dobar web hosting i stratesko planiranje

Foto: Pixabay

Odabir web hostinga često se shvaća olako, bez financijske i logističke kalkulacije ili bez primjerice uvijek dobrodošle SWOT analize. Dobar web hosting neophodan je i dugoročan ulog u proces brendiranja tvrtke, ali pojam „ulog“ u ovom je slučaju mjerljiviji u kvalitativnom nego u kvantitativnom smislu. Odabir hostinga ne mora nužno ovisiti o veličini ili snazi subjekta koji je vlasnik web stranice, već je definiran njegovim potrebama, parametrima koje želi zadovoljiti i razinom usluge ispod koje ne želi.

Vaše najpametnije ulaganje

Jedan od hosting providera na domaćem tržištu je i tvrtka Terrakom d.o.o., domaći telekom operator koji primarno pruža usluge kabelske i satelitske televizije, fiksne telefonije te internet priključka, putem vlastite optike i ADSL-a. Zahvaljujući vlastitom datacentru smještenom u Radničkoj 48 u Zagrebu, poslovnim korisnicima u mogućnosti je ponuditi usluge Cloud hostinga, Cloud VPS-a te kolokacije.

Ovisno o potrebama klijenata, Cloud hosting usluge nudi već od 200 kn/god., dok se usluga Clouda VPS-a kreće od 500 kn/mj. Upravo hrvatski datacentar, tehnička podrška 24/7, garancija i stabilnost zakupljenih resursa te potpuna prilagodba tržištu i zahtjevima korisnika čine Terrakom web hosting pametnim i strateški osmišljenim ulaganjem.

Više na http://www.terrakom.hr/hosting.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.