Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Stručna pomoć za 19 poduzetničkih projekata [VIDEO]

Ministarstvo poduzetništva i obrta potpisalo je danas ugovore o tehničkoj pomoći s 19 odabranih malih i srednjih poduzetnika kojima će biti pružene usluge savjetovanja kako bi što bolje pripremili svoje projektne prijedloge za prijavu na buduće natječaje za korištenje 33 milijuna eura Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ministarstvo poduzetništva i obrta potpisalo je danas ugovore o tehničkoj pomoći s 19 odabranih malih i srednjih poduzetnika kojima će biti pružene usluge savjetovanja kako bi što bolje pripremili svoje projektne prijedloge za prijavu na buduće natječaje za korištenje 33 milijuna eura Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na javni poziv za iskaz interesa poduzetnika za pripremu projektnih prijedloga zaprimljeno je 227 projektnih prijedloga, a odabrano je njih 19 i to 10 iz sektora malog i srednjeg poduzetništva te 9 projekata iz turizma.

Ugovore je u ime Ministarstva potpisao ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je istaknuo kako je ukupna vrijednost stručne pomoći koja će biti pružena poduzetnicima u pripremi projekata 335 tisuća eura, EU u tom iznosu sudjeluje s 85 posto, a državni proračun s 15 posto.

Poduzetnicima se neće isplaćivati financijska potpora, nego će se pružiti stručna pomoć u pripremi projekata, koja može uključivati pripremu studije izvodivosti, tehničkog dijela projekta, natječajnu dokumentaciju itd.

Maras je kazao kako će u idućih sedam godina Hrvatska iz europskih fondova imati gotovo milijardu eura pomoći i poticaja za malo i srednje poduzetništvo koje treba iskoristiti.

Projekata ne nedostaje, rekao je Maras potkrepljujući to podatkom da je na ovaj javni poziv za pružanje stručne pomoći prijavljeno 227 projekata, od kojih je odabrano njih 19.

Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, vrijedan 33 milijuna eura, bit će raspisan u narednih mjesec i pol dana, a potpore će iznositi od 500 tisuća eura do 3,5 milijuna eura, rekao je ministar.

[infopunkt 7391 2]

Istaknuo je i kako je s 19 izabranih projekata pokrivena čitava Hrvatska i to je ono što treba posebno isticati – ravnomjeran razvoj Hrvatske. To znači da i u Vukovaru možemo imati kvalitetnu proizvodnju i vratiti ga na pozicije koje je imao nekada. Moramo ponuditi građanima Vukovara nove investicije i nova radna mjesta, kazao je Maras napominjući kako mu je posebice drago kada se Slavoniji pomogne bilo kojim projektom, jer je riječ o regiji koja gospodarski najlošije stoji te joj je nužna pomoć i države i lokalnih zajednica i političara.

Ovo je također poruka lokalnim političarima da se okrenu temama koje će Hrvatskoj dati bolju budućnost, da se ne vraćaju u prošlost, jer smo neke stvari zatvorili i sada se treba okrenuti budućnosti, otvarati nova radna mjesta, naglasio je Maras.

[infopunkt 7391 3]

Napisao

Pročitajte još:

Financije

European City Facility inicijativa ponovno poziva sve gradove i općine da apliciraju i ostvare tehničku potporu iz pojačanih raspoloživih sredstava.

Ekonomija

Na istoku Hrvatske je usprkos pandemiji i gospodarskoj krizi ostvaren rast ukupnog broja natječaja za slobodna radna mjesta.

Izdvojeno

Uspješni poduzetnici su strastveni, inovativni, zahtjevni i brižni. Pročitajte u čemu se krije tajna njihovih uspjeha.

Ekonomija

Upitali smo građane što misle „koja mjera Vlade najviše pomaže normalizaciji situacije u gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta?"

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.