Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

Stručnjaci naglasili važnost obrazovanja u području odnosa s javnošću

Bernays

Konferenciju Communication Management Forum 2015 otvorili su pozdravnim govorima predsjednik Upravnog vijeća Bernaysa Mario Petrović, mr. sc. Sandra Bezjak, pomoćnica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje, predsjednik Udruge poslodavaca u obrazovanju mr. sc. Mislav Balković, prof. Alexander Marbach sa Veleučilišta Mittweida i ujedno Bernaysovog Erasmus+ partnera te dekan Bernaysa mr. sc. Damir Jugo. Središnji događaj konferencije bio je okrugli stol na temu integrirane komunikacije, a na kojem su vodeći europski komunikacijski stručnjaci raspravljali o trenutnom stanju unutar komunikacijske industrije te najnovijim komunikacijskim trendovima.

Uz prof. dr. sc. Dejana Verčiča i prof. emer. dr. sc. Betteke van Ruler, koji su ujedno bili i ključni govornici konferencije, okruglom stolu su prisustvovali  i predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću Aleksandra Kolarić, poznati talijanski stručnjak za odnose s javnošću i profesor na Sveučilištu LUMUSA u Rimu Toni Muzi Falconi te izv. prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič. Sudionici okruglog stola raspravljali su o važnosti obrazovanja u području odnosa s javnošću, pogotovo na rukovodećim državnim pozicijama čiji bi djelatnici trebali biti visokoobrazovani stručnjaci, spremni preuzeti odgovornost i svjesni važnosti upravljanja komunikacijama.

Tijekom prvog dana konferencije predstavljen je i jedinstveni međunarodni stručni časopis Communication Management Reviewa, koji će izlaziti dvaput godišnje, a sadržavat će znanstvene i stručne radove na engleskom jeziku iz područja odnosa s javnošću, marketinga, politologije, komunikologije, menadžmenta i srodnih disciplina.

Drugi dan konferencije održao se na Bernaysu, a tijekom kojeg je više od 80 izlagača predstavilo rezultate svojih istraživanja u području informacijsko-komunikacijskih znanosti i tako službeno zaključili prvi međunarodni znanstveni projekt u organizaciji najvećeg studija za komunikacijski menadžment i njegovih partnera kao što su Coca-Cola HBC Hrvatska, Poslovni dnevnik, INA, Blitz-CineStar, HUOJ, Millenium promocije plus (MPR+), Magis tim i Catering Kvatrić. Ovim događanjem Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment potvrdila je svoju vodeću poziciju i u području znanosti te ujedno proslavila svoju drugu obljetnicu djelovanja.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.