Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Sudjelovanjem u projektu „Plastic Sea Turtle“, Vindija je omogućila vađenje dvije tone otpada iz Jadranskog mora

Cilj cijelog projekta je podizati svijest o zagađenosti mora i oceana sve do kraja godine, koliko će putujuća izložba i trajati.

Art Ecology projekt pod nazivom “Plastic Sea Turtle Tour“ zamišljen je kao otvorena umjetnička turneja po hrvatskim gradovima koja je startala na Dan planeta Zemlje 22. travnja u Varaždinu, a 25. svibnja krenula na novu lokaciju u Vukovar. Ovim projektom omogućeno je čišćenje Jadranskog mora, ali i obale, a od izvađene plastike iz podmorja, studenti Akademije likovne umjetnosti izradili su skulpturu morske kornjače koja će putovati Hrvatskom.

Problem o kojem se ne govori dovoljno

Zagađenje mora plastikom jedan je od najvećih ekoloških problema koji ima velik utjecaj na okoliš, ali i na zdravlje ljudi i životinjski svijet. ArtEcology projekt “Arts for The Oceans” je koncept OACM Ocean Heritage ACT, orijentiran na podizanje svijesti o plastici koja završava u oceanima i o tome koliko je važno sačuvati naša mora čistima. 

Foto: Ronilacki klub Bofor

Misija je preko umjetnosti osvijestiti ljude da u svome svakodnevnom životu mogu napraviti puno za okoliš, kako nam on ne bi polako nestajao pred očima. Vindija je kompanija koja sustavno smanjuje korištenje plastike u ambalažama i čuva prirodu, a već više od šest desetljeća u svim svojim segmentima posvećena je usklađenju proizvodnje s najvišim okolišnim standardima, sa željom da poštuje prirodu iz koje dolaze sve naše sirovine. Pritom se kontinuirano rade zahtjevni iskoraci prema ekološki prihvatljivijoj proizvodnji.

Čišćenje podmorja

‘Z BREGOV FORTIA partner je putujuće izložbe skulpture morske kornjače koja je postala simbol borbe protiv zagađenosti u moru, a Vindija je svojim sudjelovanjem u projektu omogućila vađenje dvije tone otpada iz mora oko otoka Krapnja, ali i s njegove obale. Među otpadom kojeg su ronioci izvukli moglo se pronaći svega; od plastičnih boca, vrećica, kašeta, mreža, plastičnih traka i raznog drugog plastičnog otpada. Sav taj otpad iskorišten je kao materijal za izradu umjetničke instalacije, koja jasno pokazuje kolika je zagađenost jadranske obale, ali i podmorja. Cilj cijelog projekta je podizati svijest o zagađenosti mora i oceana sve do kraja godine, koliko će putujuća izložba i trajati.  

Pročitajte još:

Industrija

Hrvatski startup Green Energy Pal izabran je među šest najboljih startupova u srednjoj i jugoistočnoj Europi u 2022. u okviru natjecanja BASF Innovation Hub.

Novosti

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač i Silvija Bartolić, glavna sindikalna povjerenica Vindije.

Poduzeća

Novim vozilima Vindija će ojačati svoj više desetljeća stabilan lanac kojim svojim partnerima u trgovini i HoReCa kanalu jamči pouzdanu distribuciju svojih proizvoda, uz...

Komentari

Nikola Benvenuti, predsjednik udruge otkrio nam je kako teku pripreme, koji su novi trendovi u proizvodnji malvazije i što se promijenilo u pandemiji.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.