Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Sudjelovanjem u projektu „Plastic Sea Turtle“, Vindija je omogućila vađenje dvije tone otpada iz Jadranskog mora

Cilj cijelog projekta je podizati svijest o zagađenosti mora i oceana sve do kraja godine, koliko će putujuća izložba i trajati.

Art Ecology projekt pod nazivom “Plastic Sea Turtle Tour“ zamišljen je kao otvorena umjetnička turneja po hrvatskim gradovima koja je startala na Dan planeta Zemlje 22. travnja u Varaždinu, a 25. svibnja krenula na novu lokaciju u Vukovar. Ovim projektom omogućeno je čišćenje Jadranskog mora, ali i obale, a od izvađene plastike iz podmorja, studenti Akademije likovne umjetnosti izradili su skulpturu morske kornjače koja će putovati Hrvatskom.

Problem o kojem se ne govori dovoljno

Zagađenje mora plastikom jedan je od najvećih ekoloških problema koji ima velik utjecaj na okoliš, ali i na zdravlje ljudi i životinjski svijet. ArtEcology projekt “Arts for The Oceans” je koncept OACM Ocean Heritage ACT, orijentiran na podizanje svijesti o plastici koja završava u oceanima i o tome koliko je važno sačuvati naša mora čistima. 

Foto: Ronilacki klub Bofor

Misija je preko umjetnosti osvijestiti ljude da u svome svakodnevnom životu mogu napraviti puno za okoliš, kako nam on ne bi polako nestajao pred očima. Vindija je kompanija koja sustavno smanjuje korištenje plastike u ambalažama i čuva prirodu, a već više od šest desetljeća u svim svojim segmentima posvećena je usklađenju proizvodnje s najvišim okolišnim standardima, sa željom da poštuje prirodu iz koje dolaze sve naše sirovine. Pritom se kontinuirano rade zahtjevni iskoraci prema ekološki prihvatljivijoj proizvodnji.

Čišćenje podmorja

‘Z BREGOV FORTIA partner je putujuće izložbe skulpture morske kornjače koja je postala simbol borbe protiv zagađenosti u moru, a Vindija je svojim sudjelovanjem u projektu omogućila vađenje dvije tone otpada iz mora oko otoka Krapnja, ali i s njegove obale. Među otpadom kojeg su ronioci izvukli moglo se pronaći svega; od plastičnih boca, vrećica, kašeta, mreža, plastičnih traka i raznog drugog plastičnog otpada. Sav taj otpad iskorišten je kao materijal za izradu umjetničke instalacije, koja jasno pokazuje kolika je zagađenost jadranske obale, ali i podmorja. Cilj cijelog projekta je podizati svijest o zagađenosti mora i oceana sve do kraja godine, koliko će putujuća izložba i trajati.  

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.