Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Šuker poručio Vladi: Počnite raditi, a ne kemijati! [VIDEO]

Skidanje kreditnog rejtinga ocjena je Vladinog nečinjena, poručio je danas HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker i pozvao vlajuće da “počnu raditi, a ne kemijati, izmišljati i baviti se PR-ovskim pričama”.

Skidanje kreditnog rejtinga ocjena je Vladinog nečinjena, poručio je danas HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker i pozvao vlajuće da "počnu raditi, a ne kemijati, izmišljati i baviti se PR-ovskim pričama".

“Nisu ništa napravili, a posljedice će osjetiti hrvatski građani, s obzirom da se Vlada ove godine mora zadužiti najmanje 42 milijarde”, rekao je Šuker na konferenciji za novinare u Saboru, komentirajući snižavanje dugoročnog kreditnog rejtinga Hrvatske na inozemnu i domaću valutu s BB+ na BB.

Mišljenja je kako će se skidanje rejtinga odraziti na cijenu kapitala hrvatskim poduzetnicima.

“Ovo je poruka svim ministrima, a prije svega predsjedniku Vlade, što moraju napraviti i predložiti pri predlaganju mjera prilikom ulaska u mjere prekomjernog deficita”, rekao je Šuker.

Ocjenu kreditne agencije Standard&Poor’s Šuker je parafrazirao rekavši kako je Vladi poručeno: “Gospodo, nažalost niste ništa učinili ni po pitanju proračuna i fiskalne konsolidcije, niti što se tiče reformi”. “Vrijeme je da počnu raditi, a ne kemijati i izmišljati i baviti se PR-ovskim pričama”, poručio je Šuker.

[infopunkt 7695 2]

Na pitanje o predloženom Zakonu o radu HDZ-ovci su bili neodređeni, a Šuker je rekao kako je to tema koja traži kompromis. Ocijenio je međutim i kako socijalni dijalog u aktualnoj Vladi ne postoji. Tom prilikom odgovorio je na novinarska pitanja hoće li podržati Zakon i koje su njegove sugestije.

[infopunkt 7695 3]

Najave o smanjenju doprinosa u drugi mirovinski stup za Šukera su očajničke mjere vlade.

Njegova stranačka kolegica Martina Dalić je rekla kako se radi o razmišljanju koje konsolidaciju proračuna pokušava riješiti na teret svih građana. “Vlada ne traži gdje je u tom prostoru sama počinila grešku”, ustvrdila je Dalić.

[infopunkt 7695 4]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.