Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Sve je počelo kad smo dali otkaze i krenuli na put oko svijeta

Ideja o putu oko svijeta je došla iznenada uz čašu vina na trijemu obiteljske kuće 2007. godine. Dali smo otkaze i mjesec dana nakon toga već smo bili na putu, za poslovni.hr piše Zoran Paunović, organizator Dalmacija Wine Expo-a, vlasnik hostela i suosnivač neprofitne udruge “Oko svijeta”.

Ideja o putu oko svijeta je došla iznenada uz čašu vina na trijemu obiteljske kuće 2007. godine. Dali smo otkaze i mjesec dana nakon toga već smo bili na putu, za poslovni.hr piše Zoran Paunović, organizator Dalmacija Wine Expo-a, vlasnik hostela i suosnivač neprofitne udruge "Oko svijeta".

U 10 mjeseci obišli smo više od 35 zemalja, naučili engleski i španjolski, posjetili više od 200 vinarija, te stekli krasna prijateljstva. Takvo jedno veliko putovanje razvije u pojedincu kreativnost, maštu i karakter, te osposobi čovjeka za nove životne izazove. Vratili smo se, a ideje su same počele izvirati. Pokrenuli smo prvu konferenciju „Putovanje je znanje“, koja je okupila tada najveća imena hrvatske putovalačke scene. Cilj nam je bio motivirati mlade na velika putovanja. Upravo je završena četvrta po redu konferencija koja je od ove godine izrasla u vodeći festival individulanih putovanja u Hrvatskoj. Nevjerojatan je osjećaj kad ti ljudi priđu i zahvale što smo im razbili strah od nepoznatog, motivirali ih na putovanje i zauvijek promijenili njihov način života.

Putujući oko svijeta najčešće smo odsjedali u hostelima. Imaš krevet, zajedničku kupaonicu i kuhinju, svi su komunikativni, te lako saznaš najvažnije informacije o gradu i okolici. Nije li to sve što mladoj osobi na putovanju treba? Hrvatska je postajala sve atraktivnija destinacija omladinskog turizma, a u Makarskoj nije bilo niti jednog hostela. Tako sam odlučio obiteljsku kuću pretvoriti u hostel. Težak je poduhvat uvjeriti roditelje da uhodani posao sa sobama i apartmanima, treba pretvoriti u hostel. Kažu da je najlakši put za svađu u obitelji ući u zajedniči posao. Mi se još posvađali nismo.

Tekst u cijelosti možete pročitati na portalu poslovni.hr


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.