Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Vodič kroz Osijek Sande Duk – najbolja poduzetnička ideja

Poduzetnička ideja Sande Duk, za koju je nagrađena s 15.000 kuna, izrada je aplikacije za mobilne telefone koja bi, uz korištenje kamere, GPS-a i drugih mogućnosti pametnih telefona, nudila interaktivni vodič kroz grad.

Poduzetnička ideja Sande Duk, za koju je nagrađena s 15.000 kuna, izrada je aplikacije za mobilne telefone koja bi, uz korištenje kamere, GPS-a i drugih mogućnosti pametnih telefona, nudila interaktivni vodič kroz grad.

“Istraži Osijek dok si u pokretu” radni je naziv ideje 26-godišnje Sande Duk iz Višnjevca, koja je osvojila prvu nagradu na natječaju za najbolju poduzetničku ideju Osječko-baranjske županije, piše Glas Slavonije.

– Izradom mobilnih aplikacija bavim se nekoliko godina, a trenutačno sam nezaposlena i mislim da je ovo dobar početak za realizaciju vlastite ideje. Za izradu aplikacije i pokretanje posla potrebno je više novca nego što iznosi sama nagrada, ali ovo je dobar početak, a moguće je i da uđem u Bios – kaže Sanda, inače diplomirana ekonomistica.

Drugu nagradu i 10.000 kuna osvojio je Jurica Gorup iz Josipovca za sustav autonomnog navodnjavanja poljoprivrednih površina. Kako kaže, inače se bavi solarnim panelima, a kako je poljoprivrednicima voda najpotrebnija u ono doba godine kada je najviše sunca, za navodnjavanje se primjenjuju sustavi koji iskorištavaju Sunčevu energiju.

Treće mjesto i nagradu od 5.000 kuna osvojio je Ivan Birkić za “solarno drveće”, projekt kojim želi objediniti gradsko zelenilo, semafore i javnu rasvjetu.

Nagrade od 3.000 kuna uručene su autorima još deset poduzetničkih ideja, a na natječaj ih je prijavljeno 55. Nagradni fond iznosi 60.000 kuna, a u posljednjih šest godina, otkako se projekt provodi, ukupno je za poduzetničke ideje isplaćeno nešto manje od milijun kuna. Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić istaknuo je da je cilj poticanje poduzetničkog razmišljanja te otvaranje novih radnih mjesta samozapošljavanjem.

Napisao

Pročitajte još:

Nekretnine

Posljednji mjesec 2016. godine nije donio značajnije promjene na cijenama stanova, a podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su one tijekom prosinca...

Novosti

Tvrtka Adacta, vodeća regionalna kompanija iz područja implementacije poslovnih rješenja, intenzivirala je svoju suradnju s osječkim Sveučilištem Josip Juraj Strossmayer kako bi pružili priliku...

Novosti

Djelatnici gimnazije Gaudeamus pokrenuli su unutarškolski projekt poticanja i pomaganja mladih roditelja u cilju povećavanja broja rođene djece u Republici Hrvatskoj. Tumače kako su...

Novosti

Omogućivši svim Osječanima besplatno telefoniranje prema cijelome svijetu te velikom proslavom na glavnom gradskom trgu, Optima Telekom obilježio je deseti rođendan. Optima Telekom, osim...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.