Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sve veći jaz stope rasta juga i sjevera eurozone gura Europu u propast

Moramo očekivati negativne stope rasta u ovoj godini, pad gospodarskih aktivnosti, i to u praktički svim južnim članicama eurozone, a u Francuskoj stagnaciju. To znači da neizvjesnost snažno jača.

Moramo očekivati negativne stope rasta u ovoj godini, pad gospodarskih aktivnosti, i to u praktički svim južnim članicama eurozone, a u Francuskoj stagnaciju. To znači da neizvjesnost snažno jača.

Gospodarska neizvjesnost u Europi snažno jača s obzirom na pogoršanje izgleda za rast, poglavito u dugovima pogođenim članicama u južnom dijelu eurozone, kazao je na skupu u Alpbachu član upravnog vijeća Europske središnje banke (ECB) Ewald Nowotny.

U četvrtak navečer novinarima je također poručio da ne može otkriti najnovije ECB-ove prognoze rasta za eurozonu prije njihove službene objave.

ECB će se sastati na redovnom mjesečnom zasjedanju 6. rujna koje se željno očekuje zbog očekivane najave kupnje obveznica zaduženih članica eurozone kako bi se pomoglo sniziti njihove troškove zaduživanja.

“Mogu reći ovo: očekivanja neće biti poboljšana, već pogoršana”, rekao je Nowotny, napominjući da se produbljuje jaz između stopa rasta članica na sjeveru eurozone i onih u njezinom južnom dijelu.

“Moramo očekivati negativne stope rasta u ovoj godini, pad gospodarskih aktivnosti, i to u praktički svim južnim članicama eurozone, a u Francuskoj stagnaciju. To znači da neizvjesnost snažno jača”, dodao je.

Poručio je da je u aktualnoj osjetljivoj situaciji važno polaziti od pretpostavke da svaki potez u monetarnoj ili gospodarskoj politici valja poduzimati s velikim oprezom.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.