Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sve veći jaz stope rasta juga i sjevera eurozone gura Europu u propast

Moramo očekivati negativne stope rasta u ovoj godini, pad gospodarskih aktivnosti, i to u praktički svim južnim članicama eurozone, a u Francuskoj stagnaciju. To znači da neizvjesnost snažno jača.

Moramo očekivati negativne stope rasta u ovoj godini, pad gospodarskih aktivnosti, i to u praktički svim južnim članicama eurozone, a u Francuskoj stagnaciju. To znači da neizvjesnost snažno jača.

Gospodarska neizvjesnost u Europi snažno jača s obzirom na pogoršanje izgleda za rast, poglavito u dugovima pogođenim članicama u južnom dijelu eurozone, kazao je na skupu u Alpbachu član upravnog vijeća Europske središnje banke (ECB) Ewald Nowotny.

U četvrtak navečer novinarima je također poručio da ne može otkriti najnovije ECB-ove prognoze rasta za eurozonu prije njihove službene objave.

ECB će se sastati na redovnom mjesečnom zasjedanju 6. rujna koje se željno očekuje zbog očekivane najave kupnje obveznica zaduženih članica eurozone kako bi se pomoglo sniziti njihove troškove zaduživanja.

“Mogu reći ovo: očekivanja neće biti poboljšana, već pogoršana”, rekao je Nowotny, napominjući da se produbljuje jaz između stopa rasta članica na sjeveru eurozone i onih u njezinom južnom dijelu.

“Moramo očekivati negativne stope rasta u ovoj godini, pad gospodarskih aktivnosti, i to u praktički svim južnim članicama eurozone, a u Francuskoj stagnaciju. To znači da neizvjesnost snažno jača”, dodao je.

Poručio je da je u aktualnoj osjetljivoj situaciji važno polaziti od pretpostavke da svaki potez u monetarnoj ili gospodarskoj politici valja poduzimati s velikim oprezom.

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Nogometni klub Osijek s novom sezonom dobit će najmoderniji stadion u Hrvatskoj, praćen trening kampom na površini od 15,3 hektara.

Novosti

Među zvučnim imenima i proslavljeni hrvatski tenisač s bogatim poslovnim iskustvom Mario Ančić.

Poduzeća

Gea Kariž je imenovana direktoricom Mastercarda u Hrvatskoj čime preuzima ulogu Cosmina Vladimirescua koji prelazi na poziciju generalnog direktora za Hrvatsku i Rumunjsku.

Lifestyle

Uz nju su nezamislive proslave, uz nju se obilježavaju važne obljetnice, uz nju se ljubi, ali i suze rone.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.