Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Talente je teško privući, još teže zadržati

društvene mreže
Foto: pixabay.com

Kada uzmete u obzir što sve zaposlenici (posebno predstavnici Y generacije) traže od poslodavaca, čovjek bi pomislio da se selekcijski postupak preokrenuo!

Danas zaista nije lako biti poslodavac koji ispunjava uvjete zaposlenika. Moderni zaposlenici žele stalno učiti nešto novo te očekuju radno okruženje koje potiče fleksibilnost i uporno radi na povećanju kvalitete međuljudskih odnosa. Treba li uopće spomenuti da im je podjednako važno održavati ravnotežu privatnog i poslovnog života?

Ukoliko se i sami borite s udovoljavanjem ovim zahtjevima ili vam se čine naprosto nemogućima, ne brinite, postoji rješenje. Četvrta po redu HR Days konferencija (17. i 18. ožujka, Rovinj) ugošćuje predavače kojima su upravo ovo glavne teme i područja stručnog djelovanja.

Pozivamo vas da se pridružite renomiranim imenima svjetske HR scene i potražite odgovore na sve izazove s kojima se vaša organizacija suočava ili na kojima želite raditi u bliskoj poslovnoj budućnosti ili tijekom cijele svoje karijere.

Predstavljamo neke od predavača koje ćete imati prilike upoznati u Rovinju te raspravljati s njima o ovoj, ali i brojnim drugim temama:

Koen Gonnissen, Executive Coach & Trainer, Partner Mentally Fit Institute Global

Gonnissen je svoj zanat ‘ispekao’ radeći gotovo deset godina s vrhunskim sportašima, uglavnom tenisačima. Kao vođa belgijskog Davis Cup tima odveo je svoju ekipu do polufinala, a nakon uspješne međunarodne sportske karijere specijalizirao se za trening i coaching korporativnih timova i pojedinaca, menadžera i izvršnih direktora. Ipak, sport nije napustio zauvijek te još uvijek dio svog vremena radi s profesionalnim sportašima.

U korporativnom svijetu pak njegova je uža specijalnost pomaganje menadžerima u savladavanju najvećeg izazova: izgradnji tima koji čine grupe ili individualci. Koristeći kombinaciju akademskih modela i primjere iz (sportske) prakse, Gonnissen priznaje da ‘obožava izazvati timove da izađu iz svoje komfor zone’ te pronađu unutarnju motivaciju koja će ih potaknuti na još bolju izvedbu.

Yiannis Koutrakis, Area HR Leader, South East Europe, IBM

Ovaj rođeni Krećanin iza sebe ima impresivno profesionalno 20-godišnje iskustvo u području upravljanja ljudskih potencijalima. Svoju karijeru započeo je u DHL Internationalu, da bi zatim prešao u Athens International Airport gdje je bio zadužen za regrutiranje.

Tijekom svoje bogate karijere stvorio je zavidnu listu kompanija za koje je radio, pa se tako na uvodni dvojac nadovezuju još i Adecco, Coca-Cola i Microsoft.

Sudjelovao je i u značajnim projektima na svjetskoj razini kao što je otvaranje nove atenske zračne luke, sponzorstvo Coca-Cole na OI 2004 te dolazak Adecca na grčko tržište.

IBM Hellas timu pridružio se 2011. kao HR Menadžer za Grčku i Cipar, da bi od 2013. preuzeo poziciju HR lidera za jugoistočnu Europu (Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju).

Andrey Shtylenko, CEO & osnivač, Studio Antar d.o.o.

Unatrag deset godina ovaj mladi poduzetnik bio je suosnivač niza internetskih trgovina diljem Europe, Rusije i SAD-a.

Odmah po završetku školovanja dobitnik je stipendije koja mu je omogućila daljnje stručno usavršavanje u SAD-u. Povratkom u Rusiju uključen je u rad startup-a koji pokreću e-trgovine, a u rad jednoga od njih uključuje se kao suosnivač te kreira jedinstvenu uslugu – Wellpay!

Od 2008. živi i radi u Hrvatskoj gdje otvara konzultantsku kuću Studio Antar. Aktivno pomaže hrvatsku startup zajednicu, a osim toga mentor je u mnogim regionalnim startup inkubatorima te autor radionica i coaching programa za profesionalni razvoj, interpersonalnu komunikaciju te umreživanje poslodavaca i studenata. Neki do poznatih projekata iza kojih stoji njegovo ime su Zzzzapp Wi-Fi, Popustolovac, Freelance.hr.

Izvor: MojPosao

Pročitajte još:

Lifestyle

Ne ogovarajte bivšeg poslodavca. Kakva vam je to fotografija na Facebooku? Što od sadržaja 'dijelite'? Koliko vaš CV odgovara istini?

Ljudski resursi

U najnovijem istraživanju, MojPosao je doznao koji su naši najčešći razlozi za davanje otkaza i gdje se krije točka 'pucanja' nakon koje više nema povratka.

Edukacija

Nekolicina koja je sretna, poslovno i privatno, putem su naučili ključne načine koji im pomažu da ostvare uspjeh gdje ga žele i ubuduće. Zapravo,...

Ljudski resursi

Analizom cjelokupnog tržišta rada, uzimajući u obzir ukupan broj objavljenih oglasa za posao, primjetan je trend stagnacije i usporavanja tržišta te blagog pada (do...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.