Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

TDR i BAT potpisali kupoprodajni ugovor

Adris Grupa

Predsjednik Uprave TDR-a, ujedno i član Uprave Adris grupe, Mato Zadro i  predstavnici kompanije British American Tobacco potpisali su u subotu, 30. svibnja 2015., u Londonu kupoprodajni ugovor kojim ova ugledna svjetska duhanska kompanija postaje vlasnik TDR-a i tvrtki u sastavu Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice – Istragrafike, Hrvatskih duhana te maloprodajnih lanaca iNovina i Oprese. Transakcija, nakon odbitka obveza TDR-a, iznosi 505 milijuna eura.

Kako stoji u ugovoru, novi se vlasnik obvezuje zadržati proizvodnju u Kanfanaru najmanje pet godina od trenutka preuzimanja, te osigurati dodatnih 50 milijuna eura u slučaju prijevremenog zatvaranja tvornice.

Tim povodom predsjednik Uprave TDR-a Mato Zadro je izjavio: „Zadovoljni smo postignutim omjerom vrednovanja TDR-a i zaštite naših radnika. No, smatram iznimno važnom činjenicu da je ugledna kompanija prepoznala dodatnu vrijednost u našem integriranom poslovnom modelu koji uključuje otkup i preradu duhana, proizvodnju cigareta, ambalaže, distribuciju i maloprodaju. Za sve nas, važno je da će proizvodnja u Kanfanaru biti nastavljena i da će radna mjesta biti sačuvana“.

U skladu sa zaključcima Glavne skupštine Adris grupe, održane 20. siječnja 2015., dioničari – kojima Nadzorni odbor i Uprava Adris grupe preporučuju prihvaćanje ovog ugovora – na sjednici 14. srpnja 2015. donijet će konačnu odluku o ovoj transakciji.

Pročitajte još:

Poduzeća

BAT je među samo 15 tvrtki koje su dobile certifikat Global Top Employer 2023. koji se temelji na opsežnoj procjeni praksi poslodavaca, a uključuje...

DOP

BAT je predstavio plan za postizanje ugljične neutralnosti (Low-Carbon Transition Plan) u kojem je detaljno opisano što će sve poduzeti kako bi ostvario svoje...

Industrija

Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT Grupe, otvorio je regionalni logistički distributivni centar u Pitomači.

Ljudski resursi

BAT je, kao jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj, još jednom dobio certifikat Poslodavac Partner koji dodjeljuje nezavisna konzultantska organizacija SELECTIO.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.