Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

TEDxWomen: Pozitivna realnost Hrvatske

TEDxMaksimir_Team
TEDxMaksimir_Team

TEDxMaksimirWomen dio je globalne TEDWomen konferencije koja će ovog puta staviti naglasak na temu momentuma koji nas pokreće i potiče na promjene, na stvaranje i koračanje prema naprijed.

U sklopu nadolazeće TEDWomen konferencije koja će se održati u Montereyu, California, SAD na temu ‘Momentum’, održat će se još oko 250 TEDxWomen događaja u čak 150 zemalja svijeta pa tako i u Zagrebu, u organizaciji TEDxMaksimir.

Tim TEDxMaksimir svoj put je započeo 2011. godine upravo s TEDxMaksimirWomen događajem. Vrijedan zagrebački tim djeluje već pune 4 godine, a do sada je odradio 11 TEDx događaja na 6 različitih lokacija. Ovaj mjesec pojačali su volonterski tim s novih 50-ak TED entuzijasta koji su prepoznali vrijednosti TED-a i TEDx-a te će u sklopu TEDxMaksimir tima promovirati i širiti ideje vrijedne širenja.

U sklopu nadolazeće konferencije TEDWomen ‘Momentum’, glavni organizatori odlučili su prikupiti fotografije svih TEDxWomen organizatora širom svijeta, te će fotografije u sklopu vizualne prezentacije biti prikazane na centralnom događaju te također na svim ostalim TEDxWomen događajima diljem svijeta.

TEDxMakisimirWomen ‘Momentum’ održat će se 28. svibnja 2015. godine s početkom u 17:30 sati u KUC-u Travno. 

Izjave TEDxMaksimir govornika:

Kada bi me pitali što sam donijela doma nakon sudjelovanja na TEDx-u, rekla bih krila. Moja se priča čula, a to je ono zbog čega sam bila ovdje.

VESNA RAVENŠĆAK, glumica, TEDxMaksimir govornica

Na samom događaju rekao bih svojevrstan – „TED state of mind“.  I na pozornici i u publici, a posebno u pauzama. Doživljaj stvara laganu ovisnost. Koliko god sam se brinuo da možda neću uspjeti, sad imam puno veću brigu. Brinem se da me neće pozvati ponovo. Nema veze, bit ću u publici!

DRAŠKO HOLCER, stručnjak za dupine, more i podmorje, TEDxMaksimir govornik

Ovo je doista pravi doživljaj čovjeka i života u punini. Ono što znam govoriti i svojoj djeci: bez obzira na obzir prepustite se onom što najviše želite i sve nužno i potrebno doći će samo od sebe. Živjeti život radeći ljubav jedini je put da slavimo život!

SILVIJA ŠESTO, književnica za djecu, TEDxMaksimir govornica

 

Što je TED ?

TED je neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja. Započevši kao četverodnevna konferencija u Kaliforniji 1984. godine, TED je narastao u potporu onima u svijetu razmjenjuju ideje s više inicijativa. Na TED-u, vodeći svjetski mislioci i izvršitelji su zamoljeni da govore o svojim životima u 18 minuta. Razgovori su kasnije dostupni besplatno na www.TED.com. Među poznatijim TED govornicima bili su Al Gore, Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende i bivši Britanski premijer Gordon Brown. Dva glavna TED događanja održavaju se svake godine: TED konferencija koja se održava svakog proljeća (uz paralelnu konferenciju TEDActive) i TEDGlobal.

 

Što je TEDx ?

U duhu ideja vrijednih širenja, TED je prije 6 godina stvorio program koji se zove TEDx. TEDx je program lokalnih, samoorganiziranih događaja koji ima cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED-stilu. Naš događaj nosi naziv TEDxMaksimir, gdje „x“ označava da je to „samostalno organiziran TED događaj“. Na našem TEDx (naziv) događaju, TEDTalks video materijali i živi govornici će se kombinirati da iskreno, duboko rasprave i povežu se u malim grupama. TED konferencija daje opće smjernice za TEDx program, ali pojedini TEDx događaji, uključujući i ovaj su samostalno organizirani.

 

TEDxMaksimir događaji su neprofitni, a cjelokupan tim koji realizira događaje angažira se volonterski. Jednako tako nijedan govornik ili glazbeni izvođač ne prima honorar za svoj nastup. Događaj sukladno licenci financijski i uslugama pomažu brojni partneri te TEDx zajednica kupovinom ulaznica za nazočnost događaju.

Sve informacije o TEDxMaksimir možete pronaći na:

www.tedxmaksimir.com

 


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.