Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Tehnološki trendovi za 2019. godinu

Ericssonov CTO, Erik Ekudden donosi detaljan prikaz tehnoloških trendova za 2019. godinu i svoje viđenje njihovog budućeg djelovanja na telekomunikacijsku mrežu koja je već danas platforma za inovacije.

Ericssonov CTO, Erik Ekudden donosi detaljan prikaz tehnoloških trendova za 2019. godinu i svoje viđenje njihovog budućeg djelovanja na telekomunikacijsku mrežu koja je već danas platforma za inovacije.

Povoljna i učinkovita povezanost osnovna je komponenta digitalizacije te je postala jednako važna kao pitka voda i struja u stvaranju održivog društva budućnosti. Prepoznavanje te činjenice je ključno kako ulazimo u novu eru koju definiraju kombinirani učinci mnoštva transformativnih tehnologija u područjima poput mobilnosti, Interneta stvari (Internet of Things – IoT), distribuiranog računarstva i umjetne inteligencije.

Današnja mreža koja nudi univerzalnu povezivost izgrađena je na glasovnoj komunikaciji i mobilnim širokopojasnim uslugama koje trenutno globalno koristi 9 milijardi povezanih uređaja. Ta je tehnologija priznata po svojoj dostupnosti, pouzdanosti, integritetu i pristupačnosti te joj se vjeruje prilikom upravljanja osjetljivim i važnim informacijama. Današnja mreža omogućava sveprisutnu globalnu pokrivenost s kojim se niti jedna druga tehnologija ne može mjeriti. Brzo je postala mreža s različitim namjenama, spremna i sposobna uključiti sve tipove korisnika kao i podržati veliki broj novih slučajeva upotrebe i obilje novih tehnologija kao odgovor na potrebe svih individualnih i poslovnih korisnika. Kao takva, idealan je temelj za buduće inovacije za bilo koju primjenu.

Tako sveobuhvatna mreža je značajno troškovno učinkovitija od specijaliziranih mrežnih rješenja, što je čini najpovoljnijim rješenjem za odgovor na potrebe društva u komunikaciji čovjek-čovjek, čovjek-stvar i stvar-stvar. U komunikaciji čovjeka sa stvarima omogućava sve od digitalnog plaćanja do digitalnih asistenata kontroliranih glasom kao i osjetljivu kontrolu dronova u stvarnom vremenu te medijski streaming visoke kvalitete.

Kod IoT komunikacije, sveprisutna povezanost koju daje sveobuhvatna mreža omogućuje stvaranje fizičkog svijeta koji je u potpunosti automatiziran i moguće ga je programirati. Primjeri za to su masovno praćenje senzora, potpuno autonomni fizički procesi poput samovozećih automobila i industrijskih robota, kao i digitalno utemeljeni procesi poput autonomnog donošenja odluka kod povrata poreza.

Kontinuirana evolucija prema budućoj mreži nastavlja se snažno oslanjati na pet ključnih tehnoloških trendova koje je Ericssonov CTO predstavio već prošle godine. U ovogodišnjem pregledu glavnih tehnoloških trendova on nadograđuje prošlogodišnje zaključke i dijeli svoj pogled na buduću mrežnu platformu u odnosu na tih pet trendova, s jednim dodatkom: distribuirana obrada i pohrana.

Šest ključnih trendova

#1 Internet vještina

#2 Kibernetičko-fizički sustavi

#3 Distribuirana obrada i pohrana

#4 Sveprisutni radijski pristup

#5 Potvrda sigurnosti

#6 Zero-touch mreža

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.