Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Tehnološki trendovi za 2019. godinu

Ericssonov CTO, Erik Ekudden donosi detaljan prikaz tehnoloških trendova za 2019. godinu i svoje viđenje njihovog budućeg djelovanja na telekomunikacijsku mrežu koja je već danas platforma za inovacije.

Ericssonov CTO, Erik Ekudden donosi detaljan prikaz tehnoloških trendova za 2019. godinu i svoje viđenje njihovog budućeg djelovanja na telekomunikacijsku mrežu koja je već danas platforma za inovacije.

Povoljna i učinkovita povezanost osnovna je komponenta digitalizacije te je postala jednako važna kao pitka voda i struja u stvaranju održivog društva budućnosti. Prepoznavanje te činjenice je ključno kako ulazimo u novu eru koju definiraju kombinirani učinci mnoštva transformativnih tehnologija u područjima poput mobilnosti, Interneta stvari (Internet of Things – IoT), distribuiranog računarstva i umjetne inteligencije.

Današnja mreža koja nudi univerzalnu povezivost izgrađena je na glasovnoj komunikaciji i mobilnim širokopojasnim uslugama koje trenutno globalno koristi 9 milijardi povezanih uređaja. Ta je tehnologija priznata po svojoj dostupnosti, pouzdanosti, integritetu i pristupačnosti te joj se vjeruje prilikom upravljanja osjetljivim i važnim informacijama. Današnja mreža omogućava sveprisutnu globalnu pokrivenost s kojim se niti jedna druga tehnologija ne može mjeriti. Brzo je postala mreža s različitim namjenama, spremna i sposobna uključiti sve tipove korisnika kao i podržati veliki broj novih slučajeva upotrebe i obilje novih tehnologija kao odgovor na potrebe svih individualnih i poslovnih korisnika. Kao takva, idealan je temelj za buduće inovacije za bilo koju primjenu.

Tako sveobuhvatna mreža je značajno troškovno učinkovitija od specijaliziranih mrežnih rješenja, što je čini najpovoljnijim rješenjem za odgovor na potrebe društva u komunikaciji čovjek-čovjek, čovjek-stvar i stvar-stvar. U komunikaciji čovjeka sa stvarima omogućava sve od digitalnog plaćanja do digitalnih asistenata kontroliranih glasom kao i osjetljivu kontrolu dronova u stvarnom vremenu te medijski streaming visoke kvalitete.

Kod IoT komunikacije, sveprisutna povezanost koju daje sveobuhvatna mreža omogućuje stvaranje fizičkog svijeta koji je u potpunosti automatiziran i moguće ga je programirati. Primjeri za to su masovno praćenje senzora, potpuno autonomni fizički procesi poput samovozećih automobila i industrijskih robota, kao i digitalno utemeljeni procesi poput autonomnog donošenja odluka kod povrata poreza.

Kontinuirana evolucija prema budućoj mreži nastavlja se snažno oslanjati na pet ključnih tehnoloških trendova koje je Ericssonov CTO predstavio već prošle godine. U ovogodišnjem pregledu glavnih tehnoloških trendova on nadograđuje prošlogodišnje zaključke i dijeli svoj pogled na buduću mrežnu platformu u odnosu na tih pet trendova, s jednim dodatkom: distribuirana obrada i pohrana.

Šest ključnih trendova

#1 Internet vještina

#2 Kibernetičko-fizički sustavi

#3 Distribuirana obrada i pohrana

#4 Sveprisutni radijski pristup

#5 Potvrda sigurnosti

#6 Zero-touch mreža

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.