Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Tema druge epizode Koordinacije su sportske građevine

Lipanj je mjesec u kojem nas svake dvije godine obuzme nogometna groznica. Zato je druga epizoda Koordinacije posvećena sportu, odnosno sportskim građevinama.

Lipanj je mjesec u kojem nas svake dvije godine obuzme nogometna groznica. Zato je druga epizoda Koordinacije posvećena sportu, odnosno sportskim građevinama.

Epizoda donosi priču o maksimirskom stadionu za kojeg Zagrepčane vežu brojne uspomene. Na tom se stadionu pisala povijest, a u posljednje se vrijeme mnogo govori o tome kako će izgledati njegova budućnost.

U razgovoru s voditeljicom emisije Dianom Tikvić, arhitekt Otto Barić otkriva svoju viziju novog maksimirskog stadiona. „Novi Dinamov dom, njegova buduća ‘tvrđava’ usklađena je sa svim standardima UEFA-e i FIFA-e. Ukupna vrijednost projekta iznosi 500 milijuna kuna, a od početka gradnje do stavljanja stadiona u funkciju trebalo bi proći tri godine“, ističe Barić.

Nova epizoda Koordinacije donosi i prilog o tome kako se gradio jedan od najvećih arhitektonskih pothvata u Hrvatskoj – Arena Zagreb. Njezini projektanti, Berislav Medić i Andrej Marković objašnjavaju kako je postala prepoznatljivi simbol grada Zagreba, zajedno sa svojim lamelama koje tvore jedinstveni vizualni doživljaj. „Zbog tehnologije montažne gradnje i jednostavnijeg transporta, na gradilištu pored Arene formiran je radni pogon za proizvodnju lamela, koje su ujedno i glavni nosivi, konstrukcijski element građevine“, rekao je Medić. Prisjećajući se tih mjeseci intenzivnog rada na Areni, Marković je kazao kako je to bio „mukotrpan proces, no kad čovjek ide na more i na izlazu iz grada pogleda Arenu, osjeti zadovoljstvo i sreću jer je sudjelovao u timu koji je odradio ovaj složeni i kompliciran projekt“.

Osim YouTube kanala, Koordinaciju možete pratiti i na drugim društvenim mrežama: Facebooku, Instagramu i Linkedinu.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.