Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Tetra Pak®: ”Neka vam priroda bude nagrada”

pixabay.com

Tetra Pak®, vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, na ovogodišnjem, jubilarnom 50. Floraartu, već tradicionalno će na Bundeku organizirati niz događanja s ciljem podizanja svijesti i edukacije građana o potrebi odgovornog ponašanja prema prirodi kroz odvojeno prikupljanje i recikliranje upotrijebljene višeslojne kartonske ambalaže.

Na edukativnom štandu tvrtke Tetra Pak, u slopu akcije ”Neka vam priroda bude nagrada”, svi posjetitelji koji donesu pet komada upotrijebljene Tetra Pak ambalaže (ambalaže od mlijeka, sokova i slično) na dar će dobiti sadnicu cvjetnice. Akcija kojom Tetra Pak želi dodatno motivirati naše građane na odgovorno ponašanje pri zbrinjavanju ambalaže trajat će svih sedam dana Floraarta, od ponedjeljka do nedjelje (od 25. do 31. svibnja).

Ova akcija već je dobro poznata našim sugrađanima koji su prošle godine na tvrtkin štand donijeli više od 3.000 komada rabljene ambalaže za što im je Tetra Pak poklonio 650 sadnica.

Uz darovanje sadnica, Tetra Pak će održati i edukativne i likovne radionice o recikliranju za djecu vrtićke i školske dobi. Kako bi kod njih potaknuli kreativnost i promišljanje o budućnosti našeg planeta, u sklopu likovne radionice djeca će, koristeći upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu, izrađivati makete vlastite željene vizije planeta Zemlje u budućnosti, a najbolji rad će se birati u Facebook nagradnoj igri ”Drvo i ja rastemo zajedno!”. Pobjednik nagradne igre dobit će priliku zasaditi vlastito drvo na Bundeku. Radionice će pratiti i niz edukativnih igara u kojima će djeca moći pokazati svoje znanje o ekologiji.

Kako bi građane dodatno osvijestili da upotrijebljena Tetra Pak ambalaža nije smeće, nego vrijedan materijal koji se odvojenim odlaganjema u žute kontejnere na zagrebačkom području može reciklirati i oporabiti, na štandu tvrtke Tetra Pak svakodnevno će se organizirati i demonstracije recikliranja višeslojne kartonske ambalaže i izrade recikliranog papira.

Već tradicionalni nastup na Floraartu dio je Tetra Pakovog društveno odgovornog poslovanja u sklopu kojeg tvrtka veliku pažnju posvećuje ekologiji te edukaciji i podizanju svijesti ljudi diljem svijeta o potrebi veće brige o zbrinjavanju i oporabljanju otpada kojeg svakodnevno stvaramo.

Pročitajte još:

DOP

Vodeća domaća prehrambena kompanija Vindija na svoju kartonsku ambalažu za sokove i mlijeko prva u Hrvatskoj uvodi neodvojivi čep LightWing 30 tvrtke Tetra Pak....

DOP

Tetra Pak® je zaključio drugo izdanje edukativne inicijative „Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica“ održane u Zagrebu u razdoblju od 19. studenoga do...

Edukacija

Kampanja nastoji educirati potrošače o koracima koje trebaju poduzeti kako bi ambalažu pripremili za daljnje recikliranje: podignuti rubove, spljoštiti ambalažu, te ju na kraju...

DOP

Imajući u ruci reciklirani proizvod od Tetra Pak kartonske ambalaže potrošači su u praksi mogli vidjeti „drugi život” ambalaže te istodobno dobiti uvid koje...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.