Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Tetra Pak objavio Izvještaj o održivosti za 2019. godinu

Tetra Pak obilježava 21. godišnjicu izvještavanja o održivosti i predstavlja svoje aktivnosti, investicije i ciljeve na ovom području.

Pristup kompanije izvještavanju o održivosti značajno je unaprijeđen tijekom posljednja dva desetljeća: od fokusiranja na obaveze i aktivnosti vezane uz ekologiju u prvom izvještaju iz 1999. godine, do procjene svakog segmenta poslovanja i njegovog utjecaja, uključujući upravljanje društveno odgovornim poslovanjem i lancem opskrbe. Kompanija je usvojila niz različitih alata za samoprocjenu u cilju usklađivanja sa smjernicama Globalne inicijative za izvještavanje (Global Reporting Initiative – GRI), istovremeno podržavajući Ciljeve održivog razvoja (Sustainable Development Goals – SDGs) Ujedinjenih naroda kroz proces nazvan „procjena napretka“ kako bi se u konačnici osigurao najveći mogući utjecaj kompanije na ovom području.

U izdvojenim dijelovima ovogodišnjeg izvješća, pročitajte više o:

  • Strategiji vezanoj uz portfelj održivog pakiranja kompanije Tetra Pak i investiciji od 80 milijuna eura u razvoj papirnatih slamki, neodvojivih čepova i drugih rješenja koja će u razdoblju od 2019. do 2021. zamijeniti plastične slamke na bazi fosilnih goriva.
  • Načinu na koji kompanija ostvaruje zadani cilj smanjenja emisije ugljika do 2020. godine, kumulativno smanjujući emisiju CO2 za 10 milijuna tona započevši od 2010. u cijelom lancu vrijednosti.
  • Sklapanju partnerstva na području recikliranja s kompanijama kao što je Veolia u svrhu proširenja suradnje i ubrzanja globalnog recikliranja višeslojne kartonske ambalaže za piće. Tetra Pak je od 2012. investirao 20 milijuna eura u infrastrukturu za prikupljanje i recikliranje višeslojne kartonske ambalaže. Nadalje, s istim ciljem u kompaniji je na globalnoj razini otvoreno 45 novih radnih mjesta. U regiji Jugoistočne Europe Tetra Pak surađuje s različitim lokalnim organizacijama kako bi podigao svijest o recikliranju. Više od 23.500 djece i učitelja u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj i Rumunjskoj sudjelovalo je u programima edukacije o okolišu, koje je Tetra Pak podržao u 2018. godini.
  • Na koji način Dairy Hub model uključuje male poljoprivredne proizvođače u lanac opskrbe mliječnim proizvodima. Tetra Pak je u ožujku 2019. potpisao Opće uvjete ugovora za prvi Dairy Hub u Albaniji. Očekuje se da će Dairy Hub po svom osnivanju povećati prinose i prihode malih poljoprivrednih proizvođača za barem 20-30%.

„Tijekom  mojih 20 godina rada u Tetra Paku, održivost je uvijek bila ključni dio našeg obećanja kako ćemo štititi hranu, ljude i budućnost“, rekao je Mario Abreu, potpredsjednik Odjela za održivost. „Proces godišnjeg izvještavanja drži nas usredotočenima na posvećenost održivosti, kako na  internoj tako i na eksternoj razini. Putem smo mnogo naučili – posebice o važnosti partnerstava, stalnom ostvarivanju malih pobjeda i potpunoj transparentnosti.“

Izvještaj o održivosti za 2019. kompanije Tetra Pak možete pronaći ovdje.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.