Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Tijekom preustroja Nokia ukida 10.000 radnih mjesta

Preustroj traje duže od godinu dana. Uz već ušteđenih približno 700 milijuna eura u 12-mjesečnom razdoblju do kraja prvog tromjesečja 2012. kompanija želi smanjiti troškove za dodatnih približno 1,6 milijardi do kraja 2013.

Preustroj traje duže od godinu dana. Uz već ušteđenih približno 700 milijuna eura u 12-mjesečnom razdoblju do kraja prvog tromjesečja 2012. kompanija želi smanjiti troškove za dodatnih približno 1,6 milijardi do kraja 2013.

Finski proizvođač mobitela Nokia najavio je u četvrtak da namjerava do kraja iduće godine ukinuti do 10 tisuća radnih mjesta u sklopu opsežnih dodatnih mjera štednje.

“Planirano smanjenje radnih mjesta teška je posljedica zacrtanih mjera za koje smatramo da ih moramo poduzeti kako bismo na dulji rok zajamčili konkurentnost Nokije”, kazao je u priopćenju izvršni direktor Stephen Elop.

Nokija je ove godine izgubila poziciju najvećeg proizvođača mobitela na svijetu koju je držala 14 godina.

U finskom poduzeću ističu da već dulje od godinu dana provode opsežan preustroj, dodajući pritom da će mjere uštede troškova ipak morati biti daleko veće no što se očekivalo. Najavili su i opsežne rošade u upravi.

“Uz već ušteđenih približno 700 milijuna eura u 12-mjesečnom razdoblju do kraja prvog tromjesečja 2012. kompanija želi smanjiti troškove za dodatnih približno 1,6 milijardi do kraja 2013.”, stoji u priopćenju.

U poduzeću napominju i da će i dalje “pomno procjenjivati budućnost pojedine imovine koja ne spada u temeljno poslovanje”. Potvrdili su tako izvješća da će prodati poslovanje s luksuznim mobitelima Vertu investicijskoj tvrtki EQT VI.

Vertu je osnovan 2008. na temelju koncepta haute couture mobilne telefonije. Njegovi mobiteli obično su ukrašeni dijamantima i drugim vrstama dragog kamenja, imaju ugrađen operativni sustav Symbian a cijene im se kreću oko 4.000 eura za model Constellation.

Nokia je počela s preustrojem u prvoj polovini prošle godine i postupno gasi proizvodnju ‘pametnih’ telefona s ugrađenim sustavom Symbian u korist partnerstva s Microsoftom. Taj je savez već urodio prvom linijom ‘pametnih’ telefona Lumia, koja bi finskom poduzeću trebala pomoći da opstane u dinamičnom sektoru i konkurenciji s RiM-ovi Blackberryjem i Appleovim iPhoneom.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.