Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Top 10 kućnih alata u koje vrijedi uložiti novac

Postati vlasnik kuće ili stana je prekretnica u životu, koja vas međutim suočava i s novim obavezama u životu, poput – kućnih popravaka.

Ako ste (konačno) postali vlasnik nekretnine – čestitamo! Postati vlasnik kuće ili stana je prekretnica u životu, koja vas međutim suočava i s novim obavezama u životu, poput – kućnih popravaka. Danas na tržištu postoji veliki izbor kvalitetnog električnog alata koji će olakšati vaše nove izazove.

Ipak, ako niste najvičniji s kućnim majstorijama, možete biti zbunjeni kada se nađete pred ogromnim izborima pomagala za svakakve poslove u domu. Iz tog razloga odlučili smo olakšati početnicima i napravimo listu 10 kućnih alata koji su apsolutno potrebni svakom domaćinstvu, koji značajno olakšavaju razne vrste poslova i u koje – vrijedi uložiti novac. 

Bušilica 

Bušilica je jedna od onih alata koja izgleda najkompliciranije za upotrebu, a zapravo je vrlo laka za korištenje i apsolutno neophodna svakom domu makar jednom. Na tržištu postoji mnogo različitih bušilica.

Električne ručne bušilice su najzastupljenije u domaćinstvima, a odlične su za bušenje rupa na različitim površinama, kao i zavrtanje i odvrtanje. Svrdla su neizostavni dodatak za bušilicu koje predstavljaju razni nastavci u ovisnosti o vrsti posla.

Različiti nastavci za bušilicu mogu omogućiti i širu primjenu, pa se tako na nju može dodati i nastavak poput šmirgl papira za poliranje predmeta, ili nastavka omogućava brzo miješanje boja. Nastavci su mnogobrojni, a bušilica je definitivno osnovni alat koji će vam biti vjerni saveznik u brojnim kućnim poslovima i vrijedi investirati u nju.

Čekić

Možda vam se čini očiglednim, međutim, veliki broj domaćinstava zapravo ne posjeduje čekić kod kuće. Čekić je ručni alat koji će vam sasvim sigurno biti od pomoći u jednom kućnom poslu poput – postavljanja slika prilikom useljenja u novi dom.  

Vješanje slika, ali i osnovne popravke namještaja samo su neke od širokih primjena koje ima čekić. Čekić je jedan od povoljnijih kućnih alata i zaista vrijedi investirati novac u njega, budući da će vam sigurno biti potreban više od jednom u životu. 

Kosilica za travu i trimer

Ako živite u kući i imate dvorište sigurno ste upoznati sa značajem kosilice za travu. Ona drastično skraćuje vrijeme posla i olakšava održavanje dvorišta. Ako ste se po prvi put uselili u kuću s travnjakom, na vama je tek da se upoznate s korisnošću ovog alata.

Trimer je također vrlo koristan alat osobito ako se želite riješiti visoke trave ili doći do teško pristupačnih mjesta u dvorištu, gdje se zahtijeva posebna preciznost. Ukoliko imate travnjak u dvorištu, vrijedi uložiti u kvalitetnu kosilicu za travu ili trimer, imajući u vidu to koliko olakšava i štedi vrijeme prilikom održavanja dvorišta i vrta.  

Set odvijača

Set šrafcigera neka bude prva stvar u koju ćete uložiti. Postoji mnogo različitih vrsti, a kako se ne bi našli u situaciji da vam treba baš onaj jedan – savjetujemo vam da svoj novac investirate u set kako biste izbjegli neugodnosti.

Odvijači su potrebni za sve, a naročito male kućne popravke. Od otvaranja kućišta kompjutera, zavrtanja opuštenih vijaka na namještaju, pa do ispitivača – mnogo se više isplati uložiti u kvalitetan set nego zvati majstora za svaku sitnicu. 

Skalpel

Skalpel je još jedan praktičan alat koji nam padne na pamet uglavnom onda kada nam je potreban, a shvatimo da ga nemamo. Skalpel je višenamjenski ručni alat koji pomaže u preciznom sječenju, ali i u svakodnevnim poslovima kao što su otvaranje kutija i sječenje papira. 

Pištolj za lijepljenje

Pištolj za lijepljenje je odličan i praktičan alat populariziran u posljednje vrijeme. Toplo ljepilo iz pištolja precizno i ravnomjerno nanosi proizvod na različite vrste površina i značajno olakšava posao koji vrlo često može da bude neuredan. 

Lijepljenjem se mogu uraditi raznovrsne sitne popravke namještaja, a može koristiti i onda kada vam je potreban za lične kreativne projekte. 

Metar

Značaj metra će vam vjerojatno biti poznat odmah po kupovini nekretnine, naročito ukoliko želite adaptirati ili renovirati prostor. Metar će vam sigurno biti potreban za različite namjene i prilike.

Francuski podešavajući ključevi

Francuski ili podešavajući ključevi su sigurno jedni od najkorištenijih alata ne samo kućnih majstora već i onih profesionalnih. Razlog ovome je sasvim sigurno njihova široka primjena. Služi za pritezanje i otpuštanje vijaka.

Ključevi se koriste ne samo za sitne popravke po kući, već se mogu koristiti i za popravku cijevi, a određene vrste ključeva su specijalizirane za popravke svjećica u automobilima. 

Kliješta

Baš kao i ključevi i kliješta imaju široku primjenu, i sasvim sigurno će vam biti potrebna jednom u životu. Osim zatezanja, kliještama možete upravljati žicama i materijalima koji nisu pogodni za goloruko rukovanje. Ovo je također još jedan od univerzalnih i povoljnih alata, koji je jako praktičan i apsolutno je nužan u domaćinstvu. 

Škare

Za kraj, ali nikako najmanje važne – škare. Još jedan koristan alat koji bi trebala imati svaka kuća. Univerzalne škare bi trebale biti oštre i pomoći vam u svakodnevnim poslovima i otvaranjima kutija, naročito prilikom useljenja u novi dom. Specijalizirane škare, poput škara za živicu i vrt vrlo su praktične i neophodne svakom domaćinstvu s dvorištem. 

Uložite u kvalitetan alat i uštedite na duže staze, a usput i razvijte nove vještine! 


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.