Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Treća regionalna RFID konferencija i ove godine u Zagrebu

Proizvodni i poslovni procesi u logistici, trgovini, bankarstvu, auto i avio industriji, transportu, medicini, proizvodnji hrane, te mnogi drugi sektori, nezamislivi su bez upotrebe RFID tehnologije. Povećanje konkurentnosti  i produktivnosti, racionalizacija poslovanja, smanjenje troškova, pregled nad poslovanjem u stvarnom vremenu, samo su neke od prednosti i koristi koje donosi upotreba RFID tehnologije, odnosno radio frekvencijske identifikacije (RFID).

Nasljednik nekada popularnog bar koda, RFID je najlakše opisati kao čip s memorijom koji beskontaktno komunicira sa čitačem, a u memoriju se pritom kontinuirano mogu dodavati i brisati željeni podaci.  S obzirom da se na taj način automatski unapređuju i automatiziraju poslovni procesi, danas više nema područja ljudske djelatnosti u kojem se RFID ne koristi, te se ona s pravom naziva tehnologijom budućnosti.

Procjene govore da danas svaka osoba dnevno kraj sebe ima minimalno četiri RFID koda, počevši od vozačke dozvole, putovnice, novih osobnih iskaznica, ključa automobila, pa do bankovnih kartica i mobilnih telefona. Svi oni imaju takozvani tag kojim se putem RFID tehnologije s njih čitaju podaci, a svaki treći mobitel na svijetu ima ugrađen beskontaktni NFC za potrebe plaćanja.

Upravo ovaj značajan i neizbježan doprinos RFID tehnologije, te konkretni primjeri njegove upotrebe u svijetu i u domaćim poslovnim procesima, bit će prezentirani na još jednoj regionalnoj tehnološkoj konferenciji u Zagrebu. Kao važan događaj za cijelu regiju, nakon prošlogodišnjeg uspjeha i velikog interesa javnosti i struke, predstojeća RFID konferencija održava se u Zagrebu 18.05.2016. u hotelu Westin i pritom će poseban naglasak staviti na potrebe sigurne trgovine i mogućnosti beskontaktnog plaćanja.

Standardizacija i sigurnost su neke od glavnih tema kojima se poklanja velika pažnja. Na primjer, u sjevernoj Europi beskontaktno plaćanje je prisutno u 90 % slučajeva,  a u nas samo 10%.

Zbog toga će gosti ovogodišnje konferencije biti neki od najvećih europskih stručnjaka iz područja standardizacije i sigurnosti. Prezentirat će se zadnji dometi i RFID  rješenja vodećih svjetskih firmi kao i rješenja implementirana kod nas. Sastavni dio konferencije je izložbeni dio, gdje će se moći uživo vidjeti RFID tehnologija na djelu.

S obzirom da u bliskoj budućnosti RFID tehnologiju očekuje enormna eksplozija primjene, konferencija je namijenjena široj ciljnoj javnosti, a uz prikaz konkretnih rješenja sudionicima će dati pregršt potrebnih informacija kako je primijeniti u svakodnevnom poslovanju.

Partner konferencije je tvrtka GS1 Croatia, a glavni pokrovitelj HUP (Hrvatska udruga poslodavaca).

Sve o konferenciji i programu :  http://www.rfid-konferencija.net/

Informacije :  [email protected]


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.