Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Tržišta u nastajanju potaknut će inovacije u sektoru platnog prometa

Očekuje se da će se okruženje u kojem se odvija platni promet na tržištima u nastajanju promijeniti uslijed sve bržeg rasta elektronskog plaćanja s obzirom na pojavu novih tržišnih igrača koji mijenjaju tržište i alternativnih poslovnih modela.

Povećanje ekonomske moći na tržištima u nastajanju i njihov potencijal za veliki odmak u razvoju na postojećim tržištima pomoći će u stvaranju vrhunskog ekosustava za platni promet koji će postaviti tempo za tržišta diljem svijeta.

Ključni čimbenici koji će oblikovati ovu transformaciju bit će utjecaj tehnologije, promjene u očekivanjima klijenata i globalnoj demografiji, uspon e-trgovine i sve veći regulatorni nadzor. Još neke značajke te transformacije bit će i konvergencije na cijelom tržištu s fokusom na proizvode i rješenja te tehnologija i poslovni modeli povezani s platnim prometom koji će imati globalnu narav i doseg.

U PwC-ovom izvješću „Emerging Markets – Driving the Payments Transformation” razmatra se dinamičnost tržišta u nastajanju, osobito plaćanja, koja stvara izazove s kojima se razvijeni svijet još nije suočio, ali i stvara prilike za inovaciju i rast.

Hugh Harley, voditelj financijskih usluga na tržištima u nastajanju PwC-a rekao je: „S obzirom na veliki broj stanovnika koji se ne koriste bankarskim uslugama i sve opsežniji regulatorni plan da se te osobe uključe u financijski sustav, tržišta u nastajanju u jedinstvenom su položaju da potiču rast u sektoru platnog prometa.” Zatim je dodao: „Poduzeća za razvoj financijskih tehnologija mogu poslužiti kao katalizator rasta te omogućiti iskorištavanje tih novih platformi u korist šire populacije.

Vivek Belgavi, voditelj zadužen za financijske tehnologije, PwC Indija, rekao je: „S obzirom na infrastrukturne probleme na tržištima u nastajanju, moramo se usredotočiti na razvoj infrastrukture za plasiranje i prihvaćanje platnih proizvoda i instrumenata. Alternativni platni instrumenti i metode, kao što su mobilni novčanici, virtualne kartice i računi, plaćanje na društvenim medijima i beskontaktno plaćanje, sve su zastupljeniji u specifičnim slučajevima, osobito među klijentima koji se ne koriste bankarskim uslugama, a potaknuti su tehnologijom, potrebama klijenata i smanjenjem marže.

Vrhunska tehnologija preoblikovat će platne sustave nove generacije, a inovacije će dolaziti kako od poduzeća za razvoj financijskih tehnologija tako i od renomiranih poduzeća. Ekosustav za platni promet mijenjat će se i zbog regulatornih intervencije kojima se nastoji stvoriti ravnoteža između destabilizacije uzrokovane alternativnim pružateljima platnih usluga i pouzdanosti tradicionalnih poduzeća.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.