Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Tržišta u nastajanju potaknut će inovacije u sektoru platnog prometa

Očekuje se da će se okruženje u kojem se odvija platni promet na tržištima u nastajanju promijeniti uslijed sve bržeg rasta elektronskog plaćanja s obzirom na pojavu novih tržišnih igrača koji mijenjaju tržište i alternativnih poslovnih modela.

Povećanje ekonomske moći na tržištima u nastajanju i njihov potencijal za veliki odmak u razvoju na postojećim tržištima pomoći će u stvaranju vrhunskog ekosustava za platni promet koji će postaviti tempo za tržišta diljem svijeta.

Ključni čimbenici koji će oblikovati ovu transformaciju bit će utjecaj tehnologije, promjene u očekivanjima klijenata i globalnoj demografiji, uspon e-trgovine i sve veći regulatorni nadzor. Još neke značajke te transformacije bit će i konvergencije na cijelom tržištu s fokusom na proizvode i rješenja te tehnologija i poslovni modeli povezani s platnim prometom koji će imati globalnu narav i doseg.

U PwC-ovom izvješću „Emerging Markets – Driving the Payments Transformation” razmatra se dinamičnost tržišta u nastajanju, osobito plaćanja, koja stvara izazove s kojima se razvijeni svijet još nije suočio, ali i stvara prilike za inovaciju i rast.

Hugh Harley, voditelj financijskih usluga na tržištima u nastajanju PwC-a rekao je: „S obzirom na veliki broj stanovnika koji se ne koriste bankarskim uslugama i sve opsežniji regulatorni plan da se te osobe uključe u financijski sustav, tržišta u nastajanju u jedinstvenom su položaju da potiču rast u sektoru platnog prometa.” Zatim je dodao: „Poduzeća za razvoj financijskih tehnologija mogu poslužiti kao katalizator rasta te omogućiti iskorištavanje tih novih platformi u korist šire populacije.

Vivek Belgavi, voditelj zadužen za financijske tehnologije, PwC Indija, rekao je: „S obzirom na infrastrukturne probleme na tržištima u nastajanju, moramo se usredotočiti na razvoj infrastrukture za plasiranje i prihvaćanje platnih proizvoda i instrumenata. Alternativni platni instrumenti i metode, kao što su mobilni novčanici, virtualne kartice i računi, plaćanje na društvenim medijima i beskontaktno plaćanje, sve su zastupljeniji u specifičnim slučajevima, osobito među klijentima koji se ne koriste bankarskim uslugama, a potaknuti su tehnologijom, potrebama klijenata i smanjenjem marže.

Vrhunska tehnologija preoblikovat će platne sustave nove generacije, a inovacije će dolaziti kako od poduzeća za razvoj financijskih tehnologija tako i od renomiranih poduzeća. Ekosustav za platni promet mijenjat će se i zbog regulatornih intervencije kojima se nastoji stvoriti ravnoteža između destabilizacije uzrokovane alternativnim pružateljima platnih usluga i pouzdanosti tradicionalnih poduzeća.

Pročitajte još:

Edukacija

Digitalni inovacijski inkubator powered by Hrvatski Telekom je i ove godine online mjesto gdje se razvijaju inovativni projekti i uči stvarati vrijednost.

Ekonomija

Hrvatski inovatori ostvarili su sjajne rezultate u svim kategorijama, te su nagrađeni s 4 zlatne, 3 srebrnih i 4 brončane nagrade.

Novosti

NutriS će primjenom rješenja SAP Business ByDesign pojednostaviti i automatizirati ključne procese, ostvariti bolji pregled u sljedivost proizvodnje i ključne pokazatelje poslovanja, te omogućiti...

Financije

Croatia osiguranje, tržišni i digitalni lider na području osiguranja koji posluje u okviru Adris Grupe, nastavlja razvijati napredna digitalna rješenja i inovacije, ovoga puta...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.