Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Tržišta u nastajanju potaknut će inovacije u sektoru platnog prometa

Očekuje se da će se okruženje u kojem se odvija platni promet na tržištima u nastajanju promijeniti uslijed sve bržeg rasta elektronskog plaćanja s obzirom na pojavu novih tržišnih igrača koji mijenjaju tržište i alternativnih poslovnih modela.

Povećanje ekonomske moći na tržištima u nastajanju i njihov potencijal za veliki odmak u razvoju na postojećim tržištima pomoći će u stvaranju vrhunskog ekosustava za platni promet koji će postaviti tempo za tržišta diljem svijeta.

Ključni čimbenici koji će oblikovati ovu transformaciju bit će utjecaj tehnologije, promjene u očekivanjima klijenata i globalnoj demografiji, uspon e-trgovine i sve veći regulatorni nadzor. Još neke značajke te transformacije bit će i konvergencije na cijelom tržištu s fokusom na proizvode i rješenja te tehnologija i poslovni modeli povezani s platnim prometom koji će imati globalnu narav i doseg.

U PwC-ovom izvješću „Emerging Markets – Driving the Payments Transformation” razmatra se dinamičnost tržišta u nastajanju, osobito plaćanja, koja stvara izazove s kojima se razvijeni svijet još nije suočio, ali i stvara prilike za inovaciju i rast.

Hugh Harley, voditelj financijskih usluga na tržištima u nastajanju PwC-a rekao je: „S obzirom na veliki broj stanovnika koji se ne koriste bankarskim uslugama i sve opsežniji regulatorni plan da se te osobe uključe u financijski sustav, tržišta u nastajanju u jedinstvenom su položaju da potiču rast u sektoru platnog prometa.” Zatim je dodao: „Poduzeća za razvoj financijskih tehnologija mogu poslužiti kao katalizator rasta te omogućiti iskorištavanje tih novih platformi u korist šire populacije.

Vivek Belgavi, voditelj zadužen za financijske tehnologije, PwC Indija, rekao je: „S obzirom na infrastrukturne probleme na tržištima u nastajanju, moramo se usredotočiti na razvoj infrastrukture za plasiranje i prihvaćanje platnih proizvoda i instrumenata. Alternativni platni instrumenti i metode, kao što su mobilni novčanici, virtualne kartice i računi, plaćanje na društvenim medijima i beskontaktno plaćanje, sve su zastupljeniji u specifičnim slučajevima, osobito među klijentima koji se ne koriste bankarskim uslugama, a potaknuti su tehnologijom, potrebama klijenata i smanjenjem marže.

Vrhunska tehnologija preoblikovat će platne sustave nove generacije, a inovacije će dolaziti kako od poduzeća za razvoj financijskih tehnologija tako i od renomiranih poduzeća. Ekosustav za platni promet mijenjat će se i zbog regulatornih intervencije kojima se nastoji stvoriti ravnoteža između destabilizacije uzrokovane alternativnim pružateljima platnih usluga i pouzdanosti tradicionalnih poduzeća.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.