Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

U turističku sezonu s novim pjenušcima

Tako će Feravino u novu turističku sezonu s dva nova pjenušca, a jedan od njih, Grasecco nedavno je u Dubrovniku imao uspješnu pretpremijeru.

Slavonska tvrtka Osilovac u sklopu koje posluje poznata vinarija Feravino, od travnja ima novu Upravu. Ivan Maričić imenovan je za novog predsjednika Uprave, a Luka Vrga, direktor prodaje i marketinga Feravina, imenovan je za  člana Uprave za vinarstvo i vinogradarstvo.

Ovim kadrovskim  promjenama društvo nastoji pojačati ulogu na globalnom tržištu u djelatnostima kojima se bavi, a to su ratarstvo, stočarstvo, vinogradarstvo, uzgoj muznih krava, tovne junadi, kao i daljnjem jačanju vinskog brenda Feravina, ističu u Osilovcu.

Feravino kontinuirano ulaže u tehnologiju, a u 2018. ušlo je s potpuno novom primarnom preradom.

„Dva prijemna koša i nove, najmodernije preše – jedna pneumatska i dvije vakumske, predstavljaju najmoderniju tehnologiju na svjetskoj razini i vrlo su važan preduvjet za proizvodnju vrhunskih bijelih vina. Opremljene su sustavom hlađenja i ventilima te se u njima može raditi karbonska maceracija“, kazao je Luka Vrga, novi član Uprave Osilovca.

Vinarija iz Feričanaca proširila je kapacitete i s pet novih vinifikatora za proizvodnju crnog i maceraciju bijelog grožđa kapaciteta sto dvadeset hektolitara, te novih osamnaest inoks spremnika od po deset tisuća litara. Svaki je neovisan i ima svoj upravljački ormar te je sustav upravljanja u potpunosti automatiziran. Tu je i novi izobarični filter za cross flow filtraciju koja se obavlja u atmosferi inertnog plina.

U turističku sezonu s novim pjenušcima

U planu je i izgradnja novog klimatiziranog skladišta u proizvodnom krugu, a ovoga proljeća u vinariju su stigle nove punionice za punjenje mirnih i pjenušavih vina.

„To je moderno postrojenje sa tri autoklava za proizvodnju pjenušca prema charmat ili tankovskoj metodi. Ovo je u našem podrumu nova metoda jer smo do sada proizvodili pjenušce klasičnom metodom vrenja u boci“, ističe Vrga.

Tako će Feravino u novu turističku sezonu s dva nova pjenušca, a jedan od njih, Grasecco nedavno je u Dubrovniku imao uspješnu pretpremijeru.

Vinski turizam u Feričancima

Naslanjajući se na brend Feravina, tvrtka Osilovac planira ulaganja u turističku ponudu Feričanaca, u smještajne kapacitete i gastronomsku ponudu, dakle, ulaganja kakva se izvrsno podudaraju s osnovnim smjernicama strategije razvoja turizma Osječko-baranjske županije. Osilovac je najznačajniji gospodarski subjekt feričanačkog kraja i kao takav treba biti jedan od predvodnika u unapređenju kvalitete života lokalne zajednice“, istaknuo je Luka Vrga.

Pročitajte još:

Novosti

U Feričancima, u srcu Slavonije, proizvode se tankovskom ili charmat metodom, a od vinograda do boce 100 posto su hrvatski proizvod.

Novosti

Grožđe se tradicionalno bere ručno, angažirano je stotinu berača na oko 165 hektara vinograda, a očekuju se odlična vina. Sve je spremno za berbu...

Izdvojeno

Syrah Miraz Feravina iz 2017. najbolje je crno vino Slavonije.

Ekonomija

Budućnost će biti sjajna za pjenušava vina, osobito ona proizvedena u malim vinarijama i do sada manje popularnim regijama, poput središnje i istočne Europe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.