Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

U Agenciji za pripremu projekata za EU fondove zaposleno 612 novih ljudi, a sve stagnira [VIDEO]

Iz oporbe ističu kako je u Agenciji za pripremu projekata za EU fondove zaposleno 612 novih ljudi, a sve stagnira.

Iz oporbe ističu kako je u Agenciji za pripremu projekata za EU fondove zaposleno 612 novih ljudi, a sve stagnira.

U povodu otkazivanja poljoprivrednih projekata diljem Hrvatske te nepovlačenju sredstava iz EU fondova  zastupnica u Europskom parlamentu  Ivana Maletić i član Odbora za poljoprivredu HDZ-a Mladen Pavić sazvali su konferenciju za medije kako bi istaknuli da je već zadnji čas za pripremu projekata.

„Zvono zvoni za uzbunu kad su u pitanju EU fondovi. Uplaćujemo novce svaki mjesec, a još nismo dobili ni dozvolu za rad“, kaže Maletić. Dodaje kako osim što se ne pripremaju projekti, oni napisani su s greškama – pa se moraju ponavljati.

[infopunkt 7990 2]

[infopunkt 7990 3]

Zastupnica u EU parlamentu osvrnula se i na obustavljanje aktivnih mjera zapošljavanja te tu uz, kako kaže, nesposobnost ministra Branka Grčića – krivi i resornog ministra Miranda Mrsića koji je dopustio da se dira najranjivija skupina u državi. Naime, nakon Grčke i Španjolske smo u redu prema nezaposlenosti.

Mladen Pavić se pak osvrnuo na povlačenje novaca iz EU fondova. Prema njemu, kako kaže, 2014. Je rekordna po isplatama, ali su to projekti ugovoreni 2010. i 2011. Godine – dok je ove godine ugovoreno samo četiri projekta.

Dodaje također kako je nevjerojatno što je u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje projekata zaposleno 612 ljudi više, a sve stagnira.

Iznenađuje i novi IPARD natječaj, za koji je predviđeno dva tjedna za apliciranje, što je prema Paviću nevjerojatno – te se sumnja kako se pogoduje uvozničkim lobijima.

Pavić dodaje kako je neobično što program u poljoprivredi pri Ministarstvu izrađuju politolog i sociolog, a ne netko stručan.

[infopunkt 7990 4]

[infopunkt 7990 5]

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr, donosimo vam top 10 poslovnih ponuda ovog tjedna. Želimo vam sreću u potrazi!

Ljudski resursi

S udjelom od 27,3 posto mlađih od 30 godina koji su zaposleni na određeno Hrvatska nije najgora u Europskoj uniji, ali je među najgorima,...

Ljudski resursi

Među brojnim osobinama koje poslodavci traže kod sadašnjih i potencijalnih zaposlenika, uz bok znanjima i vještinama vezanim uz sam posao, u pravilu se ističe...

Edukacija

Kako nove generacije redefiniraju pojmove karijere i uspjeha te koje izazove za poslodavce to donosi?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.