Gradonačelnik Rima koristi se Bandićevim bilješkama o upravljanju gradom!

Gradonačelnik Rima koristi se Bandićevim bilješkama o upravljanju gradom!

U prijateljskom razgovoru naglašena je važna uloga glavnih gradova u razvoju regija i država, dogovoreno je da Rim sudjeluje na zagrebačkom Bundekfestu, a također, gradonačelnik Bandić je prihvatio poziv na sudjelovanje na konferenciji gradonačelnika glavnih gradova koja će se u listopadu ove godine održati u Rimu na temu URBANA Agenda.

Na kraju susreta, gradonačelnik Rima rekao je da još uvijek čuva bilješke s prvog susreta s gradonačelnikom Zagreba o upravljanju gradom koje su mu korisne na sastancima s kolegama u Europi i izvan nje.

Ponovivši riječi gradonačelnika Bandića da su glavni gradovi pokretači razvoja i da se glas gradonačelnika u Europi mora čuti, gradonačelnik Marino prihvatio je poziv da sljedeće godine posjeti Zagreb.

Gradonačelnik Bandić je jučer navečer, na poziv veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Italiji Damira Grubiše, prisustvovao proslavi Dana državnosti RH u muzejskom kompleksu San Salvatore in Lauro, a kao pokrovitelj, bio je i na koncertu Zagrebačkog kvarteta koji je, uoči svečanosti, izvodio djela Tkalčića, Mozarta i Dvoraka.

Iz gradonačelnikova rimskog protokola izdvajamo i posjet promotivnom štandu na kojemu Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba, u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice, u Rimu 2. i 3. srpnja predstavljaju Zagreb kao idealnu city break destinaciju s bogatom ljetnom ponudom.

Podijeli

Odgovori

Top