Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

U Hrvatskoj 11 tisuća pčelara

U Hrvatskoj je registrirano 11.000 pčelara koji imaju 550.000 košnica, što je prosječno 50 košnica po pčelaru, rekao je u Vinkovcima predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Martin Kranjec, ocjenjujući da je stanje u hrvatskom pčelarstvu jako dobro.

U Hrvatskoj je registrirano 11.000 pčelara koji imaju 550.000 košnica, što je prosječno 50 košnica po pčelaru, rekao je u Vinkovcima predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Martin Kranjec, ocjenjujući da je stanje u hrvatskom pčelarstvu jako dobro.

Prosječni broj košnica po hrvatskom pčelaru je iznad prosjeka u Europskoj uniji, gdje je, u prosjeku po pčelaru, manje od 20 košnica, istaknuo je Kranjec na današnjem sastanku Upravnog odbora vukovarsko-srijemskog Pčelarskoga saveza.

Izrazio je i zadovoljstvo trenutačnim stanjem u hrvatskom pčelarstvo, dodavši kako su hrvatski pčelari zadovoljni trenutačnom cijenom meda.

Predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza istaknuo je kako je hrvatsko pčelarstvo u potpunosti usklađeno s europskim normama te je digitaliziran katastar i popis pčelara i pčelinjaka.

„Hrvatski pčelari na godišnjoj razini proizvedu između 7.000 i 8.000 tona meda, što u potpunosti zadovoljava hrvatske potrebe, a ovisno o godini, poput ove, određene količine meda završit će i u izvozu“, rekao je Kranjec.

Prosječno se u Hrvatskoj po glavi stanovnika konzumira nešto više od jednoga kilograma meda, a potrošnja je u porastu, čemu je pridonijela mogućnost „prodaje na kućnom pragu“, kazao je.

Predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Željko Šuran rekao je da ovaj savez okuplja deset pčelarskih udruga sa 400 registriranih pčelara s oko 3.600 košnica, a godišnje se, ovisno o godini, proizvede preko 500 tona meda.

Upravni odbor Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije razgovarao je i o pripremama za 11. Pčelarske dane koji će se u ožujku iduće godine održati u Vinkovcima, te o obilježavanju 130. obljetnice organiziranog pčelarstva u Vinkovcima, u srpnju 2015. godine.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.