Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

U jeku turističke sezone pet posto više nezaposlenih u Osječko-baranjskoj županiji

Povećanje nezaposlenosti u srpnju je zabilježeno u svim ispostavama ove Područne službe, a najviše u Belom Manastiru, Valpovu i Našicama.

Povećanje nezaposlenosti u srpnju je zabilježeno u svim ispostavama ove Područne službe, a najviše u Belom Manastiru, Valpovu i Našicama.

Krajem srpnja u Osječko-baranjskoj županiji evidentirana je 32.931 nezaposlena osoba, što je 4,7 posto više nego u lipnju i 5,3 posto više nego u srpnju prošle godime, podaci su osječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Povećanje nezaposlenosti u srpnju je zabilježeno u svim ispostavama ove Područne službe, a najviše u Belom Manastiru, Valpovu i Našicama.

U srpnju se u evidenciju nezaposlenih u Osiječko-baranjskoj županiji prijavilo 4.069 osoba, što je 130,7 posto više nego prethodnog mjeseca i 78,5 posto više nego u srpnju prošle, dok je iz evidentirane nezaposlenosti u srpnju izašlo ukupno 2.605 osoba, 11,8 posto više nego u lipnju i 14,0 posto više nego u srpnju prošle godine.

Najviše novoprijavljenih nezaposlenih došlo je izravno iz radnog odnosa, a najveći broj osoba s radnim iskustvom došao je na evidenciju Zavoda završetkom javnih radova.

Na kraju srpnja 50,8 posto nezaposlenih čekalo je na zaposlenje dulje od godinu dana. Kratkotrajna nezaposlenost najučestalija je kod osoba sa završenim fakultetom, jer je 47,3 posto visokoobrazovanih osoba čekalo na posao do šest mjeseci, a u najnepovoljnijem položaju su osobe bez škole, kod kojih je 59 posto čekalo na posao dulje od godinu dana.

Stopa zapošljavanja s evidencije osječkog HZZ-a a u prvih sedam mjeseci 2012. godine bila je 22,7 posto, što znači da su se na 100 novoprijavljenih zapošljavale 23 osobe, i ista je kao i u prvih sedam prošlogodišnjih mjeseci.

Tijekom srpnja poslodavci su osječkoj Područnoj službi HZZ-a prijavili 883 slobodna radna mjesta, što je 18,3 posto manje nego u lipnju. Najveći broj slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz javne uprave i obrane, obveznog socijalnog osiguranja, zdravstvene zaštite i socijalne skrbi te prerađivačke industrije.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Stručnjaci tvrde kako mnogi nezaposleni otežavaju sami sebi svjesno ili nesvjesno sabotirajući potragu za poslom.

Edukacija

Pripremite se za proljeće uz najnovije seminare iz aktualne ponude seminara. Zašto ne biste poradili na vašem poslovnom obrazovanju uz seminare koje vam pruža...

EU fondovi

Jučer su u prostorima Predstavništva Europske komisije, Kući Europe predstavljeni rezultati projekta „Jačanje Centra tržišta rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje“ kojeg je Hrvatski zavod...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.