Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ako se ovako ponašate onda odugovlačite s traženjem posla

Stručnjaci tvrde kako mnogi nezaposleni otežavaju sami sebi svjesno ili nesvjesno sabotirajući potragu za poslom.

Iako pronaći posao u današnje vrijeme nije nimalo lako, stručnjaci tvrde kako mnogi nezaposleni otežavaju sami sebi svjesno ili nesvjesno sabotirajući potragu za poslom. Ukoliko želite čim prije pronaći posao, portal Career advice monster donosi pogreške koje treba izbjegavati u širokom luku.

Biti pasivan

Najgora stvar koju nezaposlena osoba može učiniti jest ostati kod kuće i izbjegavati kontakte s ljudima iz struke. Čak i ako trenutno nemate posao, redovito osvježavajte svoj životopis, širite svoju mrežu poslovnih kontakata i pratite trendove na tržištu

Brzanje sa zaključcima

Dezinformacije i povrijeđeni ego mogu poljuljati samopouzdanje nezaposlenih. Kad se ljudi služe isprikama poput “Prestar sam”, “Premlad sam” ili “Imam premalo ili previše iskustva” najčešće njihove tvrdnje nisu utemeljene u stvarnosti. Potražite savjet iskusnijih od vas koji će vam ukazati na stvarne prednosti i nedostatke.

Čekanje savršenog posla

Ukoliko primate naknadu za nezaposlene, moguće je kako odlučno čekate baš onaj pravi posao kojeg trebate i zaslužujete. Možda mislite da će vam posao ispod vaših očekivanja usmjeriti karijeru u krivom smjeru, ali dugotrajna nezaposlenost imat će puno fatalniji učinak na vaš bankovni račun.

Nefleksibilnost

Današnja radna snaga mora biti mobilnija no ikad. Čak ako otplaćujete stambeni kredit ili ne možete zamisliti odlazak iz kvarta, a kamoli grada ili države, vjerojatno ne možete uočiti prilike koje vam se otvaraju ukoliko se preselite.

Što ja imam od toga?

Tvrtke zapošljavaju iz potrebe, a ne altruizma. Na razgovoru za posao odbacite stav, “što ja imam od toga?” Naučite što je moguće više o tvrtki, naročito o njenim nedostatcima te pokažite kako će vaše vještine doprinijeti budućem razvoju.

Cinični i negativni stav

Što ste više neuspješnih razgovora za posao prošli, to je veća vjerojatnost kako ćete postajati sve ciničniji i negativniji. Ipak, ne zaboravite, takav vas stav neće daleko dogurati. Koliko god se situacija činila bezizlazna, ne gubite nadu!

Pročitajte još:

Edukacija

U sljedeće dvije godine destinacije će odlučiti vraćaju li se na postavke kakve su imale prije pandemije ili se okreću održivom turizmu, zaključeno je...

Lifestyle

A sad je i službeno - najbolji teranino ima Destilerija Rossi. Potvrdili su to zadovoljni posjetitelji prvog Teranino festivala nedavno održanog u Balama.

Komunikacija

Svatko tko se bavi prodajom ili uslugama zna da komunikacija u njoj igra važnu ulogu u upravljanju prodajom. 

Edukacija

Posjetitelji ovogodišnjeg Greencajta imat će priliku čuti razmišljanja vodećih europskih autoriteta koji će kroz različite ekspertize pokušati dati odgovor na pitanje kako stvoriti okruženje...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.