Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

U kojim se tvrtkama u Hrvatskoj najviše zarađuje?

Prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj za prošlu godinu iznosila je 4.778 kuna, dok je najviša prosječna neto plaća bila 11 puta viša te iznosila 52.553 kune

Placa

Placa

Prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj za prošlu godinu iznosila je 4.778 kuna, dok je najviša prosječna neto plaća bila 11 puta viša te iznosila 52.553 kune i obračunata je u rovinjskoj Adris grupe, pokazuju podaci Fine.
Prosječna plaća 34 zaposlenika matičnog društva Adris grupa d.d. ujedno je i daleko viša od preostalih s Finine ljestvice 20 najviših prosječnih prošlogodišnjih mjesečnih neto plaća koje su obračunali hrvatski poduzetnici (bez banaka, osiguravatelja i ostalih financijskih institucija), a temeljem podataka iz Registra godišnjih financijskih izvještaja.

Tako je na drugom mjestu u prošloj godini prosječna plaća obračunata za 17 zaposlenika tvrtke Ikea Hrvatska od 36.746 kuna, dok je na trećem mjestu prosjek od 36.101 kune obračunat u tvrtki Worldwide Clinical Trials, s 13 zaposlenika.

Više od 30 tisuća kuna iznosio je i mjesečni prosjek u lokalnim tvrtkama triju velikih svjetskih IT kompanija – u tvrtkama Oracle Hrvatska (36.048 kn), Cisco Systems Hrvatska (36.069) te Microsoft Hrvatska (34.532 kn).

Na listi se, i to na sedmom mjestu, nalazi i jedna tvrtka u stečaju – osječka tvrtka Biljemerkant trgovina, s prosjekom od 27.448 kuna.

Zanimljivo je i da se ovoj ljestvici upravljačko društvo jednog od najvećih koncerna u regiji, Agrokora nalazi na 17 mjestu, a prosječna obračunata neto plaća za 242 zaposlenika holding društva lani je iznosila 22.624 kune.

Odmah iza Agrokora je tvrtka u državnom vlasništvu, Hrvatska kontrola zračne plovidbe u kojoj je za 2013. godinu mjesečni prosjek bio 22.102 kune.

Najmanja je prosječna mjesečna neto plaća lani pak obračunata u djelatnosti administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti te je iznosila 3.552 kune, što je 25,7 posto manje od prosječne plaće poduzetnika Hrvatske te gotovo 15 puta manje od najveće neto plaće.
Više pročitajte u Jutarnjem listu.

 


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.