Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

U Mjere aktivne politike zapošljavanja uključeno 1.046 osoba s invaliditetom

karijera
pixabay.com

U razdoblju od 01. siječnja do 30. lipnja 2015. godine posredovanjem Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje zaposlene su ukupno 1.372 osobe s invaliditetom, što čini 1,0 % ukupne populacije zaposlenih osoba s evidencije Zavoda.

U istom razdoblju prošle godine zaposlena je 751 osoba s invaliditetom, što je iznosilo 0,6 % ukupne populacije zaposlenih. Uočeni porast u iznosu od 82, 67%  zaposlenih osoba s invaliditetom može se, između ostaloga, povezati s proširenjem kvotnog zapošljavanja na privatni sektor sukladno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba (NN 157/13, 152/14) te njegovom punom primjenom od 01. siječnja 2015. godine

Dana 30. lipnja 2015. godine u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje bile su registrirane ukupno 6.675 osoba s invaliditetom, što iznosi 2,6 % populacije nezaposlenih osoba prijavljenih u evidenciji Zavoda. U isto vrijeme prošle godine u evidenciji Zavoda bile su 6.923 osobe s invaliditetom, dok je njihov udio u općoj populaciji iznosio 2,3 %.

U Mjere aktivne politike zapošljavanja u 2015. godini uključeno je ukupno 1.046 osoba s invaliditetom, od čega je novouključenih 505 osoba od 01. siječnja 2015. godine. U istom razdoblju prošle godine bilo je uključeno 118 osoba s invaliditetom iz čega je vidljivo da je u promatranom razdoblju ove godine njihov broj povećan četiri puta.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.