Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Osobe s invaliditetom žele poslove čistača i pomoćnih kuhara

Pedeset i devet osoba s invaliditetom uzelo je stvar u svoje ruke – neki kuhače, a neki sredstva za čišćenje.

Pedeset i devet osoba s invaliditetom uzelo je stvar u svoje ruke – neki kuhače, a neki sredstva za čišćenje.

Kako bi se povećala mogućnost zapošljavanja osoba s invaliditetom, URIHO – Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom organizirao je radni trening za pomoćne kuhare te osposobljavanje za poslove čišćenja u sklopu projekta Model aktivacije dugotrajno nezaposlenih osoba s invaliditetom kroz razvoj i provedbu prilagođenih programa osposobljavanja i radnog treninga.

Za pomoćne kuhare educirale su se 33 osobe, a za poslove čišćenja 26 osoba s invaliditetom.

Instruktorica kuhanja Ljiljana Košić Đukez s polaznicima edukacije

„Ukupno smo imali trinaest skupina, a svaka skupina imala je najviše pet polaznika kako bismo edukaciju mogli što bolje prilagoditi svakom polazniku, tj. njegovim sposobnostima i mogućnostima. Svi su uspješno završili radni trening, odnosno osposobljavanje te na kraju dobili završna mišljenja o profesionalnim kompetencijama što će im koristiti u procesu zapošljavanja. Neki su se već i zaposlili. Takav razvoj događaja pretvorio je moto projekta Pometimo prošlost, zakuhajmo budućnost u stvarnost“, kazala je na završnoj konferenciji projekta Višnja Majsec, rukovoditeljica Službe za rehabilitaciju URIHO-a.

Osobe s invaliditetom sudjelovale su i u programu informatičkog opismenjivanja te programu osnaživanja i motiviranja za aktivaciju i ulazak u svijet rada.

Projekt koji je proveo URIHO – Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u partnerstvu s Regionalnim uredom Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 u okviru poziva Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza III.

Vrijednost projekta ja 835.889,59 kuna.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.