Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Osobe s invaliditetom žele poslove čistača i pomoćnih kuhara

Pedeset i devet osoba s invaliditetom uzelo je stvar u svoje ruke – neki kuhače, a neki sredstva za čišćenje.

Pedeset i devet osoba s invaliditetom uzelo je stvar u svoje ruke – neki kuhače, a neki sredstva za čišćenje.

Kako bi se povećala mogućnost zapošljavanja osoba s invaliditetom, URIHO – Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom organizirao je radni trening za pomoćne kuhare te osposobljavanje za poslove čišćenja u sklopu projekta Model aktivacije dugotrajno nezaposlenih osoba s invaliditetom kroz razvoj i provedbu prilagođenih programa osposobljavanja i radnog treninga.

Za pomoćne kuhare educirale su se 33 osobe, a za poslove čišćenja 26 osoba s invaliditetom.

Instruktorica kuhanja Ljiljana Košić Đukez s polaznicima edukacije

„Ukupno smo imali trinaest skupina, a svaka skupina imala je najviše pet polaznika kako bismo edukaciju mogli što bolje prilagoditi svakom polazniku, tj. njegovim sposobnostima i mogućnostima. Svi su uspješno završili radni trening, odnosno osposobljavanje te na kraju dobili završna mišljenja o profesionalnim kompetencijama što će im koristiti u procesu zapošljavanja. Neki su se već i zaposlili. Takav razvoj događaja pretvorio je moto projekta Pometimo prošlost, zakuhajmo budućnost u stvarnost“, kazala je na završnoj konferenciji projekta Višnja Majsec, rukovoditeljica Službe za rehabilitaciju URIHO-a.

Osobe s invaliditetom sudjelovale su i u programu informatičkog opismenjivanja te programu osnaživanja i motiviranja za aktivaciju i ulazak u svijet rada.

Projekt koji je proveo URIHO – Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u partnerstvu s Regionalnim uredom Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 u okviru poziva Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza III.

Vrijednost projekta ja 835.889,59 kuna.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.