Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

U poticanje poduzetništva i obrta lani uloženo 397,3 milijuna kuna

U sklopu programa poticanja poduzetništva i obrta “Poduzetnički impuls 2013.” u poticanje poduzetništva i obrta ukupno je uloženo 397,3 milijuna kuna u 2013., čime je potaknuto 7,5 milijardi kuna investicija i što će rezultirati sa ukupno 8.650 sačuvanih i otvorenih radnih mjesta, izvijestio je danas ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

U sklopu programa poticanja poduzetništva i obrta "Poduzetnički impuls 2013." u poticanje poduzetništva i obrta ukupno je uloženo 397,3 milijuna kuna u 2013., čime je potaknuto 7,5 milijardi kuna investicija i što će rezultirati sa ukupno 8.650 sačuvanih i otvorenih radnih mjesta, izvijestio je danas ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Maras je na konferenciji za novinare kazao kako je zadovoljan rezultatima programa te dodao da u ovoj godini očekuje više projekata i novih radnih mjesta te viši prosječan iznos bespovratnih potpora.

U sklopu Poduzetničkog impulsa 2013. u poticanje poduzetništva i obrta lani je ukupno uloženo 397,3 milijuna kuna, od čega se najviše, 139 milijuna kuna, odnosi na bespovratne potpore.

Ukupno je dodijeljeno 1.815 bespovratnih potpora, a prosječan iznos potpore u 2013. u odnosu na godinu ranije povećan je za 12 posto i iznosio je 76.630 kuna.

Kroz program subvencioniranja kamata na poduzetničke kredite odobreno je 115 kredita, ukupno vrijednih 140,18 milijuna kuna.

Hamag Invest je lani za kreditni program namijenjen mikrokreditiranju odobrio 31 kredit u iznosu od 2,1 milijun kuna, a odobrio je i 420 jamstava.

Poticanjem investicija planirani broj novih radnih mjesta iznosi 3.091, zahvaljujući bespovratnim potporama 2.260 radnih mjesta, zahvaljujući jamstvima Hamag Investa i projektima mikrokreditiranja 1.580 radnih mjesta i zahvaljujući fondovima za gospodarsku suradnju planirano je 1.719 radnih mjesta.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.