Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

U turizmu i ugostiteljstvu najviše oglasa za posao

U prvih pet mjeseci 2014. godine zarada u turizmu bila je 8,14 milijardi kuna, odnosno čak 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, javlja Dnevnik Nove TV.

U prvih pet mjeseci 2014. godine zarada u turizmu bila je 8,14 milijardi kuna, odnosno čak 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, javlja Dnevnik Nove TV.

Najveći porast broja gostiju je u Splitu gdje je zabilježeno 24 posto više dolazaka i 23 posto više noćenja. Porast je zabilježen i u drugim gradovima i mjestima, a rezultati predsezone su ohrabrujući.

Dubrovačko-neretvanska županija zabilježila je 9 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja. Istarska županija ima 5 posto više dolazaka i 4 posto više noćenja. U Splitsko-dalmatinskoj županiji porast dolazaka je 8 posto, a noćenja 4 posto dok je s 2 posto dolazaka i 1 posto noćenja rast bilježi i Kvarner.

Najviše su zaradili hoteli kojima je promet porastao 41 posto, a smještajni objekti su zabilježili najveći rast prihoda u predsezoni. Odmarališta su, za razliku od predsezone prošle godine, zaradila 57 posto više.

Prema podacima portala MojPosao, u prvih šest mjeseci 2014. godine kategorija Turizam i ugostiteljstvo bila je prva po redu kategorija po broju oglasa. Više od petine (22%) oglasa od ukupnog broja oglasa na portalu MojPosao otpada upravo na tu kategoriju.

Osim toga, među pet najtraženijih zanimanja (konobar, prodavač, kuhar, prodajni predstavnik, programer) čak dva su upravo iz ove kategorije.

Gledajući samo kategoriju Turizam i ugostiteljstvo najtraženija zanimanja su: konobar, kuhar, recepcioner, pizza majstor te pomoćni radnik u kuhinji.

Prema zadnjim podacima servisa MojaPlaća.hr, konobar u prosjeku zarađuje 3.648 kuna dok kuhar prima plaću od 4.406 kuna.

Inače, plaće u kategoriji Turizam i ugostiteljstvo su 14% niže od prosječne plaće u istraživanju.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.