Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

U turizmu i ugostiteljstvu najviše oglasa za posao

U prvih pet mjeseci 2014. godine zarada u turizmu bila je 8,14 milijardi kuna, odnosno čak 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, javlja Dnevnik Nove TV.

U prvih pet mjeseci 2014. godine zarada u turizmu bila je 8,14 milijardi kuna, odnosno čak 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, javlja Dnevnik Nove TV.

Najveći porast broja gostiju je u Splitu gdje je zabilježeno 24 posto više dolazaka i 23 posto više noćenja. Porast je zabilježen i u drugim gradovima i mjestima, a rezultati predsezone su ohrabrujući.

Dubrovačko-neretvanska županija zabilježila je 9 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja. Istarska županija ima 5 posto više dolazaka i 4 posto više noćenja. U Splitsko-dalmatinskoj županiji porast dolazaka je 8 posto, a noćenja 4 posto dok je s 2 posto dolazaka i 1 posto noćenja rast bilježi i Kvarner.

Najviše su zaradili hoteli kojima je promet porastao 41 posto, a smještajni objekti su zabilježili najveći rast prihoda u predsezoni. Odmarališta su, za razliku od predsezone prošle godine, zaradila 57 posto više.

Prema podacima portala MojPosao, u prvih šest mjeseci 2014. godine kategorija Turizam i ugostiteljstvo bila je prva po redu kategorija po broju oglasa. Više od petine (22%) oglasa od ukupnog broja oglasa na portalu MojPosao otpada upravo na tu kategoriju.

Osim toga, među pet najtraženijih zanimanja (konobar, prodavač, kuhar, prodajni predstavnik, programer) čak dva su upravo iz ove kategorije.

Gledajući samo kategoriju Turizam i ugostiteljstvo najtraženija zanimanja su: konobar, kuhar, recepcioner, pizza majstor te pomoćni radnik u kuhinji.

Prema zadnjim podacima servisa MojaPlaća.hr, konobar u prosjeku zarađuje 3.648 kuna dok kuhar prima plaću od 4.406 kuna.

Inače, plaće u kategoriji Turizam i ugostiteljstvo su 14% niže od prosječne plaće u istraživanju.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.