Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

U turizmu i ugostiteljstvu najviše oglasa za posao

U prvih pet mjeseci 2014. godine zarada u turizmu bila je 8,14 milijardi kuna, odnosno čak 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, javlja Dnevnik Nove TV.

U prvih pet mjeseci 2014. godine zarada u turizmu bila je 8,14 milijardi kuna, odnosno čak 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, javlja Dnevnik Nove TV.

Najveći porast broja gostiju je u Splitu gdje je zabilježeno 24 posto više dolazaka i 23 posto više noćenja. Porast je zabilježen i u drugim gradovima i mjestima, a rezultati predsezone su ohrabrujući.

Dubrovačko-neretvanska županija zabilježila je 9 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja. Istarska županija ima 5 posto više dolazaka i 4 posto više noćenja. U Splitsko-dalmatinskoj županiji porast dolazaka je 8 posto, a noćenja 4 posto dok je s 2 posto dolazaka i 1 posto noćenja rast bilježi i Kvarner.

Najviše su zaradili hoteli kojima je promet porastao 41 posto, a smještajni objekti su zabilježili najveći rast prihoda u predsezoni. Odmarališta su, za razliku od predsezone prošle godine, zaradila 57 posto više.

Prema podacima portala MojPosao, u prvih šest mjeseci 2014. godine kategorija Turizam i ugostiteljstvo bila je prva po redu kategorija po broju oglasa. Više od petine (22%) oglasa od ukupnog broja oglasa na portalu MojPosao otpada upravo na tu kategoriju.

Osim toga, među pet najtraženijih zanimanja (konobar, prodavač, kuhar, prodajni predstavnik, programer) čak dva su upravo iz ove kategorije.

Gledajući samo kategoriju Turizam i ugostiteljstvo najtraženija zanimanja su: konobar, kuhar, recepcioner, pizza majstor te pomoćni radnik u kuhinji.

Prema zadnjim podacima servisa MojaPlaća.hr, konobar u prosjeku zarađuje 3.648 kuna dok kuhar prima plaću od 4.406 kuna.

Inače, plaće u kategoriji Turizam i ugostiteljstvo su 14% niže od prosječne plaće u istraživanju.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.