Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Nekretnine

Učinite svoj dom otpornim na rizike prije odlaska na ljetovanje

Osiguranje doma za bezbrižniji odmor ključni je korak u zaštiti vlastite imovine kako od provalnika tako i od brojnih drugih opasnosti.

Sunčane plaže, egzotična putovanja ili jednostavno opuštanje na nekom mirnom mjestu daleko od užurbanosti i svakodnevnog stresa donose osvježenje, ali i bijeg od rutine na koju smo navikli. Međutim, obično nam se dogodi da u pripremama za ljetni godišnji odmor, jer smo usredotočeni na rezervacije, pakiranje i planiranje aktivnosti, zanemarimo jedan važan aspekt  –  sigurnost vlastitog doma

Često smo, i bez prevelikog razmišljanja, za svoj dom spremni kupiti ono što nam se zaista sviđa ulažući pritom trud, vrijeme i ljubav u njegovo opremanje. No, kada je u pitanju osiguranje našeg doma i imovine, mnogi reagiraju tek onda kada za to već bude prekasno. Ljetni mjeseci često dolaze s povećanim rizicima od krađa i predstavljaju period u godini kada provalnici pojačano operiraju. Prema statističkim podacima MUP-a, prošle godine evidentirano je 7.156 provalnih krađa, a iznimaka nema i žrtva može biti bilo koji građanin. S druge pak strane svaka provala i krađa, osim pretrpljene materijalne štete, stvara i psihološko opterećenje žrtvi prvenstveno zbog gubitka osjećaja sigurnosti u vlastitom domu što kod mnogih, osim traume i šoka, izaziva i strah od budućnosti. No, rizik od nepoželjnih događaja moguće je učinkovito i efikasno umanjiti na način da vlastiti dom učinimo otpornijim na opasnosti koje vrebaju, posebno u vremenu ljetnih godišnjih odmora.

Za većinu nas dom predstavlja najveću životnu investiciju, ali i najvrjedniju imovinu koju posjedujemo. Stoga bi osiguranje našeg doma trebalo biti visoko na listi naših prioriteta ako nepredvidivim događajima, u koje svakako spadaju provale i krađe, ne želimo dopustiti da upravljaju našim životom nadajući se kako će sve biti u redu. Upravo iz tog razloga važno je znati kako vlastiti dom možemo zaštiti odabirom odgovarajuće police osiguranja imovine. Većina ljudi prilikom sklapanja police osiguranja imovine ugovara samo osiguranje građevinskog dijela objekta, iako društva za osiguranje nude i osiguranje stvari u kućanstvu, međutim građani još uvijek nisu dovoljno upoznati s činjenicom kako su to dvije sasvim različite police osiguranja imovine koje je najbolje ugovoriti zajedno kako bi se povećala ukupna razina zaštite vlastitog doma. Naime, prilikom ugovaranja police važno je razmotriti i dodatno osiguranje dragocjenosti koje posjedujete poput nakita, umjetnina, elektronskih uređaja ali i drugih vrijednih predmeta. Odabir adekvatne police za osiguranje imovine od najčešćih rizika poput provala, požara, krađa i inih nepogoda zahtjeva i osobni angažman u smislu informiranja i istraživanja, kako biste izabrali policu koja najbolje odgovara upravo vašim potrebama.

Osnovna namjena osiguranja imovine zaštita je nekretnine od opasnosti, odnosno, zaštita vlasnika nekretnine od nenadanih i često vrlo visokih troškova prouzročenih neželjenim događajem koji za posljedicu najčešće imaju veliku i skupu materijalnu štetu. Kod sklapanja bilo koje police osiguranja važno je voditi brigu o odabiru odgovarajuće police. Ukoliko već imate ugovorenu policu osiguranja imovine preporuka je da se podsjetite i provjerite što je sve policom zaštićeno kako biste imali bolji uvid u pokrića vlastite police osiguranja imovine.

Da biste neometano uživali u svom zasluženom godišnjem odmoru, oslobođeni briga i financijskih tereta u slučaju neželjenih događaja, bilo bi dobro da se na vrijeme pobrinete za zaštitu vlastitog doma, kako bi ljetne dane mogli provesti u miru znajući da je vaš dom pouzdano zaštićen.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.