Ugostiteljima promet veći za 46, a malim pravnim osobama 31 posto

Ugostiteljima promet veći za 46, a malim pravnim osobama 31 posto

Iz Porezne uprave ističu da su zadovoljni učincima fiskalizacije i za travanj, tijekom kojeg su fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, prijavile promet veći za 46,12 posto u odnosu na isti mjesec lani. Povećanje prometa u travnju su prijavile i male pravne osobe, i to za 31,31 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Obveznici koji su u sustav fiskalizacije ušli 1. travnja, navode iz Porezne uprave, također su polučili dobre rezultate.

Tako su fizičke osobe iz djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravaka motornih vozila i motocikala u travnju ove godine prikazali 6,77 posto veći promet nego u travnju lani, dok je kod malih pravnih osoba promet istodobno povećan za 8,07 posto.

Odvjetnici, koji su u sustav fiskalizacije također ušli 1. travnja, ostvarili su pak 10,77 posto veći promet u odnosu na travanj 2012. godine.

Iz Porezne uprave naglašavaju da su podaci proizašli iz usporedbe PDV obrazaca koje su podnijeli obveznici fiskalizacije kod kojih je Porezna uprava vršila nadzor.

Riječ je o 5.486 fizičkih i malih pravnih osoba iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, 248 odvjetnika i 10.694 obveznika koji spadaju u djelatnost trgovine na veliko i na malo te popravaka motornih vozila i motocikala.

Podijeli

Odgovori

Top