Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ukida se mjesečno javljanje na burzu rada [VIDEO]

“Garancija za mlade je politika Europske unije koja pomaže mladima u osposobljavanju i zapošljavanju. Šest milijardi eura izdvojeno je iz proračuna Europske unije” rekla je ministrica Milanka Opačić

"Garancija za mlade je politika Europske unije koja pomaže mladima u osposobljavanju i zapošljavanju. Šest milijardi eura izdvojeno je iz proračuna Europske unije'' rekla je ministrica Milanka Opačić

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić predstavili su u zgradi Vlade mjere i programe kojima će se Republika Hrvatska uključiti u Europsku garanciju za mlade (European Youth Guarantee).

Ministrica Opačić rekla je da postoji problem nezaposlenosti mladih, no i kako ima 4,8 posto više zaposlenih mladih u odnosu na 2011. godinu.

”Garancija za mlade je politika Europske unije koja pomaže mladima u osposobljavanju i zapošljavanju. Šest milijardi eura izdvojeno je iz proračuna Europske unije” rekla je Opačić.

[infopunkt 6820 2]

[infopunkt 6820 3]

Mrsić je najavio skoro ukidanje redovnog javljanja na burzu rada i grupna savjetovanja. Umjesto toga bit će savjetovanja o ovim mjerama.

[infopunkt 6820 4]

”Godinu dana nakon završenog stručnog osposobljavanja za rad sufinancirat će se 50% godišnje bruto plaće u realnom sektoru” rekao je Mrsić.

[infopunkt 6820 6]

Vlada u sklopu ovog projekta, između ostalog, mladima želi pomoći otvaranjem novih javnih radova za mlade, na primjer, financiranjem pomagača u nastavi “Mladi mladima” te zapošljavanjem mladih voditelja EU-projekata u nevladinu sektoru “Mladi za EU”. Pomagačima u nastavi bit će 100% sufinancirana bruto minimalna plaća uz plaćene troškove prijevoza do 400 kuna, u najdužem trajanju do 10 mjeseci.

[infopunkt 6820 5]

Jedna od mjera je i zadržavanje zaposlenosti mladih nakon stručnog osposobljavanja za taj posao te mjera za povećanje pokretljivosti mladih uključenih na stručno osposobljavanje.

[infopunkt 6820 7]

[infopunkt 6820 8]

[infopunkt 6820 9]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.