Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ukida se namet od šest posto teleoperaterima

Vlada je dobila investicijske planove i dokumente po kojima je evidentno da će teleoperateri ulagati u razvoj mreža u Hrvatskoj, kao i da će uskladiti tarife s onima u EU, rekao je ministar financija Slavko Linić.

Vlada je dobila investicijske planove i dokumente po kojima je evidentno da će teleoperateri ulagati u razvoj mreža u Hrvatskoj, kao i da će uskladiti tarife s onima u EU, rekao je ministar financija Slavko Linić.

Od 1. srpnja ukinut će se šest postotni porez teleoperaterima na usluge u mobilnoj telefoniji, predložila je Vlada na današnjoj sjednici.

Kako je objasnio ministar financija Slavko Linić, Vlada je u siječnju uvela taj namet jer je bila nezadovoljna ulaganjem dobiti telekomunikacijskih operatera u investicije u Hrvatskoj, kao i s njihovim previsokim tarifama u odnosu na zemlje EU.

Od tada smo održali niz sastanaka s operaterima te smo od njih dobili investicijske planove i dokumente po kojima je evidentno da će ulagati u razvoj mreža u Hrvatskoj, kao i da će uskladiti tarife s onima u EU, rekao je Linić.

Vlada je također uputila u Sabor u drugo čitanje prijedlog izmjena Općeg poreznog zakona, u koje su uvrštene neke primjedbe iz dosadašnje rasprave.

Tako je prihvaćeno da Porezna uprava može objavljivati samo dužnike čiji su dugovi stariji od tri mjeseca, te je promijenjena visina duga koji će se objavljivati.

Za fizičke osobe koje se bave gospodarskom djelatnošću granica je podignuta na 100.000 kuna umjesto 50.000 kuna, za pravne osobe na 300.000 kuna umjesto 100.000 kuna, a za građane na 15.000 kuna umjesto 10.000 kuna.

Vlada je na sjednici razvojačenim pripadnicima Hrvatske vojske otpisala potraživanja po kreditnom programu zapošljavanja u ukupnom iznosu od 11,2 milijuna kuna.

Također je dala suglasnost Hrvatskim autocestama za kreditno zaduženje od 120 milijuna eura radi financiranja plana poslovanja za 2012. godinu.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Od selfieja do vlogginga, Huawei nova 10 prednjači u inovacijama tehnologije mobilnih prednjih kamera.

Financije

Petina ispitanika u Hrvatskoj ulaže ili je ulagala u kriptovalute, i to ponajprije kako bi ostvarili dugoročna ulaganja te brzu i laku zaradu

Financije

Neobični načini ulaganja, kao što je skupljanje igračaka, mogu generirati visoke povrate.

Turizam

U 2022. godini planirane su investicije u Helios Faros d.d. u Starom Gradu na Hvaru u vrijednosti od oko 220 milijuna kuna, kroz partnerstvo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.