Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ukidaju se neke putničke linije i radna mjesta? [VIDEO]

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture o HŽ putničkom i trošarinama na telekome.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture o HŽ putničkom i trošarinama na telekome.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić  na današnjoj konferenciji za medije najavio je da će HŽ Putnički prijevoz za tjedan dana Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja poslati plan restrukturiranja, a što za sobom povlači ukidanje nekih putničkih linija, a time i velikog broja radnih mjesta.

Pritom je istaknuo kako ovo nije ni vrijeme Austro-Ugarske, ni Kraljevine Jugoslavije, ni socijalističke Jugoslavije već neko novo vrijeme iz čega je jasno da će HŽ Putnički prijevoz veliki broj linija.

[infopunkt 8053 2]

Pritom je rekao da očekuje kako će se ljudi buniti te da očekuje i štrajkove.

Ministar  dodaje  kako lokalna samouprava slobodno može sklapati dogovore sa bilo kojim prijevoznicima na pravcima koji su njima važni, ali da Putnički prijevoz u cjelini ne može više prometovati na svim pravcima jer je to jednostavno nerentabilno.

[infopunkt 8053 4]

Na novinarsko pitanje o  Croatiu Airlines kaže da je proces restrukturiranja u toj firmi i Hrvatskim poštama su dva najuspješnija restrukturiranja u novijoj hrvatskoj povijesti.

Na pitanje hoće li ponovno i kada raspisati natječaj za privatizaciju CA ministar je rekao da prvo treba analizirati tržište jer si, kaže, ne možemo dozvoliti da CA kupi predator jer traže isključivo strateškog partnera te da će, ako bude potrebno, Vlada donijeti posebni zakon o privatizaciji CA.

[infopunkt 8053 5]

Upitan  o Vladinom planu uvođenja trošarina na telekomunikacijske usluge, no ministar nam je tu dao nejasan odgovor. Rekao je da Vlada ima nekakvo rješenje, ali da za to moramo “pitati Slavkeca”.

[infopunkt 8053 9]

Napisao

Pročitajte još:

Industrija

WDG promet, tvrtka u vlasništvu obitelji hrvatskog trgovca oružjem Zvonka Zubaka, uplatila je 5,5 milijuna eura za prijeratni kompleks namjenske industrije nedaleko od Viteza...

Lifestyle

Autorica marke je Jana Žiljak Gršić, dizajnerica iz Zagreba, a autorica obljetničkog logotipa je Nikolina Ćuk, također dizajnerica iz Zagreba. 

Novosti

Poštari sa zagrebačkog područja ponovno očitavaju plinska brojila za građanstvo na području grada Zagreba i okolice.

Turizam

Važno je naglasiti da Croatia Airlines tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Zagreba i jadranskih odredišta tvrtke prema europskim metropolama, sukladno...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.