Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ukidaju se neke putničke linije i radna mjesta? [VIDEO]

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture o HŽ putničkom i trošarinama na telekome.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture o HŽ putničkom i trošarinama na telekome.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić  na današnjoj konferenciji za medije najavio je da će HŽ Putnički prijevoz za tjedan dana Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja poslati plan restrukturiranja, a što za sobom povlači ukidanje nekih putničkih linija, a time i velikog broja radnih mjesta.

Pritom je istaknuo kako ovo nije ni vrijeme Austro-Ugarske, ni Kraljevine Jugoslavije, ni socijalističke Jugoslavije već neko novo vrijeme iz čega je jasno da će HŽ Putnički prijevoz veliki broj linija.

[infopunkt 8053 2]

Pritom je rekao da očekuje kako će se ljudi buniti te da očekuje i štrajkove.

Ministar  dodaje  kako lokalna samouprava slobodno može sklapati dogovore sa bilo kojim prijevoznicima na pravcima koji su njima važni, ali da Putnički prijevoz u cjelini ne može više prometovati na svim pravcima jer je to jednostavno nerentabilno.

[infopunkt 8053 4]

Na novinarsko pitanje o  Croatiu Airlines kaže da je proces restrukturiranja u toj firmi i Hrvatskim poštama su dva najuspješnija restrukturiranja u novijoj hrvatskoj povijesti.

Na pitanje hoće li ponovno i kada raspisati natječaj za privatizaciju CA ministar je rekao da prvo treba analizirati tržište jer si, kaže, ne možemo dozvoliti da CA kupi predator jer traže isključivo strateškog partnera te da će, ako bude potrebno, Vlada donijeti posebni zakon o privatizaciji CA.

[infopunkt 8053 5]

Upitan  o Vladinom planu uvođenja trošarina na telekomunikacijske usluge, no ministar nam je tu dao nejasan odgovor. Rekao je da Vlada ima nekakvo rješenje, ali da za to moramo “pitati Slavkeca”.

[infopunkt 8053 9]


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.