Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ukrajina bi mogla uvoziti ukapljeni plin iz Hrvatske

Ukrajina razmišlja o uvozu ukapljenog prirodnog plina (LNG) iz Hrvatske u sklopu projekta Jadranskog plinskog koridora, objavila je u srijedu ukrajinska plinska transportna kompanija Ukrtransgaz.

Ukrajina razmišlja o uvozu ukapljenog prirodnog plina (LNG) iz Hrvatske u sklopu projekta Jadranskog plinskog koridora, objavila je u srijedu ukrajinska plinska transportna kompanija Ukrtransgaz.
Ta je tvrtka objavila izjavu njezinog glavnog inženjera Olega Mikhalevicha, koji je na međunarodnom seminaru o energetskoj budućnosti i sigurnosti, održanom u Tbilisiju u Gruziji, kazao da Ukrajina razmišlja o pridruživanju projektu Jadranskog plinskog koridora, koji je inicirala Hrvatska, a podržale Mađarska i Europska komisija, javlja ruska novinska agencija ITAR-TASS.

Plin bi se isporučivao iz LNG terminala, koji Hrvatska kani izgraditi na otoku Krku (Adria LNG projekt).

Plinski koridor konsolidirao bi plinske transportne sustave Hrvatske, Mađarske i Ukrajine te povećao količinu prirodnog plina isporučenog Ukrajini iz drugih izvora.

Ukrajinska podzemna skladišta plina u blizini njezine zapadne granice omogućit će državi povećanje zaliha plina i za sudionike u projektu i za zapadne te srednjoeuropske zemlje.

Ukrajina također istražuje mogućnost ulaska u projekt izgradnje Trans-anatolijskog plinovoda (TANAP), kroz koji će se transportirati 10 milijardi prostornih metara azerbajdžanskog plina preko Turske u Europu. Kako njegov kapacitet može biti udvostručen, Ukrajina je zainteresirana za korištenje tog plinovoda za nabavku dodatnih količina plina za svoje potrebe.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.