Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Ulagači čekaju – hoće li Grčka bankrotirati i što planira FED?

U utorak su na Wall Streetu burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni jer ulagači s oprezom čekaju hoće li Fed uvesti dodatne poticaje američkom gospodarstvu i hoće li Grčka izbjeći bankrot. Dow Jones indeks ojačao je 0,07 posto, na 11.408 bodova, dok je S&P 500 oslabio 0,17 posto, na 1.202 boda, a Nasdaq indeks 0,86 posto, na 2.590 bodova…

U utorak su na Wall Streetu burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni jer ulagači s oprezom čekaju hoće li Fed uvesti dodatne poticaje američkom gospodarstvu i hoće li Grčka izbjeći bankrot. Dow Jones indeks ojačao je 0,07 posto, na 11.408 bodova, dok je S&P 500 oslabio 0,17 posto, na 1.202 boda, a Nasdaq indeks 0,86 posto, na 2.590 bodova...

Uz najmršaviji obujam trgovanja od kraja kolovoza, burzovni su indeksi u većem dijelu dana bili na dobitku do 1 posto jer se ulagači nadaju novim poticajnim monetarnim mjerama središnje banke, s obzirom da se rast američkog gospodarstva usporava.

Te su nade ojačale nakon što je Međunarodni monetarni fond smanjio procjene rasta američkog BDP-a u ovoj godini s 2,5 posto, koliko je procjenjivao u lipnju, na samo 1,5 posto.

Nakon dvodnevne sjednice, započete jučer, čelnici Feda objavit će priopćenje u srijedu.

Međutim, entuzijazam ulagača splasnuo je pred sam kraj trgovanja jer ni druga telefonska konferencija o situaciji u Grčkoj nije dovela do napretka u rješavanju tamošnjih dužničkih problema.

Grčki ministar financija Evangelos Venizelos pokušao je uvjeriti predstavnike Europske komisije, Međunarodnog monetarnog fonda i Europske središnje banke da Atena može oštro smanjiti proračunsku potrošnju, što je jedan od najvažnijih kriterija kako bi početkom listopada dobila novu tranšu međunarodne financijske pomoći i time izbjegla bankrot.

Nakon dvodnevne konferencije, Europska komisija poručila je da će inspektori EU-a, MMF-a i ECB-a početkom idućega tjedna nastaviti provjeravati je li Grčka ispunila zacrtane proračunske ciljeve, iz čega su ulagači zaključili da grčki problem neće biti riješen ovoga tjedna.

Neodlučnost u rješavanju grčkih financijskih problema i pogoršanje izgleda u vezi dužničke krize u eurozoni, nakon što je agencija S&P smanjila kreditni rejting Italije, naveli su ulagače na oprez. Tim više što je MMF jučer smanjio procjene rasta najvećih svjetskih gospodarstava.

Na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 1,98 posto, na 5.363 boda, dok je frankfurtski DAX skočio 2,88 posto, na 5.571 bod, a pariški CAC 1,50 posto, na 2.984 boda.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.