Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ulagači oprezni jer su cijene dionica na najvišim razinama u zadnjih pet godina

Većinu dana indeksi su proveli u negativnom području, a tek su pred kraj trgovanja smanjili gubitke, zahvaljujući rastu cijena tehnoloških divova Googlea i Applea. Znatno je jučer, gotovo 5 posto, porasla i cijena dionice rejting agencije Moody’s, nakon što je prošloga tjedna potonula više od 22 posto.

Većinu dana indeksi su proveli u negativnom području, a tek su pred kraj trgovanja smanjili gubitke, zahvaljujući rastu cijena tehnoloških divova Googlea i Applea. Znatno je jučer, gotovo 5 posto, porasla i cijena dionice rejting agencije Moody's, nakon što je prošloga tjedna potonula više od 22 posto.

Na Wall Streetu se u ponedjeljak trgovalo oprezno jer se burzovni indeksi, nakon šest tjedana neprestanog rasta, kreću na najvišim razinama u pet godina, a novih vijesti koje bi potaknule ulagače nije bilo.

Dow Jones indeks oslabio je 21 bod, ili 0,16 posto, na 13.971 bod, dok je S&P 500 skliznuo 0,06 posto, na 1.517 bodova, a Nasdaq indeks 0,06 posto, na 3.192 boda.

Od početka godine S&P 500 indeks porastao je 6,4 posto, pa je zajedno s Dow Jonesom dosegnuo najviše razine od kraja 2007. godine.

„Premda se posljednjih dana trguje oprezno, tržište i dalje djeluje odlično. No, nakon šest tjedana neprestanog rasta cijena dionica, logično je da ulagači uzmu predah, čak i ako nema loših vijesti“, kaže Eric Kuby, direktor u fondu North Star Investment Management.

Većinu dana indeksi su proveli u negativnom području, a tek su pred kraj trgovanja smanjili gubitke, zahvaljujući rastu cijena tehnoloških divova Googlea i Applea.

Znatno je jučer, gotovo 5 posto, porasla i cijena dionice rejting agencije Moody’s, nakon što je prošloga tjedna potonula više od 22 posto.

Prošloga su tjedna američke vlasti podignule tužbu protiv Standard & Poor’sa zbog mogućih nepravilnosti u određivanju rejtinga drugorazrednih hipotekarnih obveznica, a ako sud prihvati optužnicu, slična sudbina prijeti i Moody’su.

U nedostatku značajnijih vijesti koje bi mogle pokrenuti tržište, ulagači s nestrpljenjem čekaju obraćanje predsjednika SAD-a Baracka Obame Kongresu u utorak.

Očekuje se da će Obama u izvješću o stanju nacije izložiti svoje prijedloge za poticanje gospodarstva ulaganjem u infrastrukturu, industriju, proizvodnju čiste energije i obrazovanje.

I na europskim se burzama jučer trgovalo oprezno. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,21 posto, na 6.277 bodova, a pariški CAC 0,03 posto, na 3.650 bodova. Frankfurtski DAX oslabio je, pak, 0,24 posto, na 7.633 boda.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.