Uljanik radnicima prodaje 8 posto dionica 3. maja

Uljanik radnicima prodaje 8 posto dionica 3. maja

Radnicima je ponuđeno 105.067 dionica 3. maja nominalne vrijednosti od 100 kuna po dionici, odnosno ukupno 10,5 milijuna kuna, što predstavlja 8,33 posto riječkog brodogradilišta. Početna cijena dionica u ovoj ponudi unosi 51,23 kune po dionici, a ta se cijena umanjuje za jedan posto za svaku navršenu godinu staža te uz 20-postotni daljnji popust, navodi se u pozivu.

Pravo na kupnju dionicama imaju radnici 3. maja te radnici Uljanik Brodograđevnih projekata i Uljanik Poslovno informacijskih sustava, na lokaciji Rijeka, koji će 6. lipnja ove godine biti u radnom odnosu, uz uvjet da su i 28. lipnja 2013. godine, kada je potpisan kupoprodajni ugovor, bili zaposlenici riječkog škvera ili jedne od tvrtki iz sastava 3. maja – Tvornice industrijske i brodske opreme, Motora i dizalica, STM-a ili Ugostiteljstva.

Rok za upis dionica za prvi krug počinje teći od 2. lipnja ove godine i traje do 5. lipnja. Drugi krug pak počinje i završava 6. lipnja. U prvom krugu radnici mogu kupiti 70 dionica, a u drugom preostale dionice, ali najviše do tisuću dionica po radniku.

Prema podacima iz Uljanikovog poziva, 3. maj je krajem 2013. godine imao 1.307 radnika.

Obveza Uljanika da objavi ovaj poziv dio je Ugovora o prodaji i prijenosu dionica Brodograđevne industrije 3. maj između pulskog brodogradilišta i države od 28. lipnja 2013. godine. Tim se ugovorom Uljanik obvezao u roku od jedne godine od stjecanja dionica ponuditi na prodaju radnicima 3. maja dionice u njegovu vlasništvu koje prelaze 75 posto udjela, odnosno ne više od 105.487 dionica 3. maja.

Tim je ugovorom Uljanik stekao 83,33 posto dionica 3. maja, a u javnom pozivu se ističe da je tim preuzimanjem započeo i proces restrukturiranja 3. maja “u okviru kojeg su pokrenute aktivnosti implementacije informatičkih rješenja Uljanik grupe te je za investicije utrošeno 5,77 milijuna kuna.

Podijeli

Odgovori

Top